Meseíró és meseillusztrációs pályázat roma származású diákoknak

A Gyermekjóléti Alapítvány, a Savale – Együtt Roma-Magyar Együttélés civil szervezet és az Országos Mécs László Irodalmi Társaság meseíró és meseillusztrációs pályázatot hirdet roma származású diákoknak.

A pályázat címe: „Virágok könnyein nevelkedtem” /Babindák István: Virágok könnyein/
A pályázat célja: ráirányítani a figyelmet a roma kultúrára, irodalomra, felkelteni a legkisebbek érdeklődését is; tehetségazonosítás.

Pályázhatnak: 4–8. évfolyamba járó roma származású diákok, magyar nyelven írt (máshol nem publikált, és más pályázaton eddig nem szerepelt), szabadon választott témájú mesékkel és/vagy bármely roma (nép)meséhez készült illusztrációval. Egy pályázó egy mesével és/vagy egy meseillusztrációval pályázhat!

Az illusztráció mérete: A4. Az alkotás jobb vagy bal alsó sarkában nyomtatott betűkkel fel kell tüntetni a pályázó nevét, évfolyamát, iskolája nevét és címét, illetve az illusztrált mese címét. Nevezési díj nincs! A pályázatként beadott (magyar nyelvű) mese témája szabadon választott. A pályázat kiírói örömmel veszik azonban, ha a mese témája kapcsolódik a roma kultúrához.

A kép illusztráció! Forrás: Mario De Biasi / Mondadori Portfolio via Getty Images


Az illusztrációt kizárólag .jpg formátumban, a mesét Word dokumentumban kérik csatolni. A mesék formai követelménye: Times New Roman betűtípus, 12-es méret, 1,15-ös sortávolság. Maximum 3 A4-es oldalnyi lehet. Ugyanaz a pályázó pályázhat mesével és illusztrációval is. A meseillusztrációk kikerülnek az Országos Mécs László Irodalmi Társaság Facebook-oldalára.

Beküldési határidő: 2021. szeptember 30. A pályaműveket az alábbi űrlapon lehet feltölteni. A nyerteseket e-mailben értesítik. Az első helyezett oklevélben és 6 ezer forint értékű ajándékutalványban, a második oklevélben és 4 ezer forint értékű ajándékutalványban, a harmadik oklevélben és 3 ezer forint értékű ajándékutalványban részesül.


(via Országos Mécs László Irodalmi Társaság)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu