Mutass szamárfület a búnak!

Verspályázat Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából 4–7. osztályosoknak.

A nevetés gyógyszer. Ha az ember meg tudja őrizni a humorát, képes bármilyen nehézséget átvészelni. A 100 éve született Romhányi József rajzfilmjei, meséi és versei kortól függetlenül mindenki arcára mosolyt varázsolnak.

„Nehéz a nyelvvirtuóz rímműves nyomába érni, de hisszük, hogy a gyerekeknek semmi sem lehetetlen.

Pályázatot hirdetünk Szamárfüles versek megírására az általános iskola 4–7. osztályos tanulói számára” – hozta nyilvánosságra az alkotó műveit kiadó Móra.

Az alkotások témája nem kötött, de fontos, hogy tükrözzék Romhányi József szellemiségét. Minden pályázó maximum két alkotással pályázhat. Egy alkotás hossza nem haladhatja meg a 2 db A/4-es oldalt (másfeles sortávval, 12-es Ariel betűtípussal), vagy videós pályázat esetén a 3 percet.

Forrás: Móra Kiadó

 

A pályázat időtartama: 2021. 04. 11.–05. 31., éjfél. A pályázatokat elektronikusan várják a jatek@mora.hu e-mail-címre. A pályázatokat kísérő levélben fel kell tüntetni a pályázó nevét, korát, iskolája és felkészítő tanára nevét, valamint a szülő vagy a felkészítő telefonos és e-mailes elérhetőségét.

A beérkezett pályaműveket 4 fős zsűri bírálja el, melynek tagjai: Romhányi Ágnes költő, Romhányi József lánya; Dolák-Saly Róbert költő, színész, humorista; Gáti István költő; Koroknai-Tegez Dóri, diákzsűritag. A pályázat eredményhirdetésére az Ünnepi Könyvhéten kerül sor, melynek pontos időpontjáról a díjazottakat e-mailben értesítik. A díjazott pályázók oklevelet és értékes könyvcsomagot kapnak.


(via Móra Kiadó)