#mutihogytanultok

Mint a "dobsz és lépsz" játékok gyorsító mezőin, jelen helyzetben a felnőtt és gyermek társadalom is egy nagy ugrással az igazi digitális korba lépett. Ennek megfelelni - különösen egy fizikális térben - igazi kihívás. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom jelen felhívása, arra buzdítja a gyermekeket, fiatalokat, mutassák meg, hogyan oldják meg ők otthon, és hogyan segítik őket szüleik a tanulásban.

Általános iskolás és gimnazista fiatalokhoz szól a felhívás, hogy osszanak meg humoros, tanulságos, szívet melengető, egymást segítő, újszerű vagy nagyszerű megoldásokat, gondolatokat, élményeket, amik segítik őket most a helytállásban. Készülhet FOTÓ, VIDEÓ, SZÖVEGES, vagy VERSES alkotás! A csatlakozókat arra kérik, használják a #mutihogytanultok hashtaget, hogy közösségbe szerveződjenek, és így a szervezők is össze tudjuk gyűjteni az összes alkotást. Itt a lehetőség, hogy a felnőttek és gyerekek még inkább segítsék egymást - a gyermekek a velük született digitális tudásukkal, a felnőttek a tárgyi és módszertani tudásukkal.

A gyerekek, fiatalok esetében a virtuális érintkezés már nem jelent gondot, a vérükben van, természetesen kezelik. Annál nehezebb az online eszközök segítségével végzett tanulásbana koncentrált figyelem és kitartás. Ehhez szükség lehet a szülőkre, akiknek külön kihívás a csendes, figyelmet nem elvonó környezet megteremtése erre az időszakra. A tananyagok és feladatok helyesen strukturált mentése és kezelése is olyan feladat, amihez a fiatalabbaknál indokolt lehet a szülői segítség.

A fiatal korosztály esetében már néhány nap elteltével előfordulhat a kortárs csoport hiánya- a testvérek némi előnyben vannak ebből a szempontból. Erre jó megoldás, és a tanulást is segíti, ha az osztálytársaknak sikerül egymást támogató virtuálisan működő, önsegítő megoldásokat találniuk.

Ahány család, annyiféle igény és lehetőség, de ebben a helyzetben különösen fontos, hogy megosszuk egymással a jó gyakorlatokat, a jó tapasztalatokat, a jó megoldásokat. Ennek szeretne teret biztosítani játékos, felhívó formában a Mozgalom jelen akciója, hogy a gyermekek szemüvegén keresztül megláthassuk, mit csinálunk jól, milyen megoldásokat találnak a gyermekek, és hogyan látják a mi szerepünket ebben. Tegyük együtt színesebbé, szórakoztatóbbá az otthon töltött időt! Muti meg, TI hogy tanultok!

https://www.haromkiralyfi.hu/mutihogytanultok