Olvassunk Mészölyt!

Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. különleges ajándékkal készült: a XX. századi magyar prózairodalom egyik legfontosabb alakjának öt novelláját jelentették meg tízezer példányban, amit diákok kaphatnak meg.

A kezdeményezés célja, hogy Mészöly Miklós művei minél több fiatal olvasóhoz eljussanak, és körükben is mind ismertebbé váljon a szerző. Ennek érdekében a szervezők egy erre az évfordulóra összeállított, kereskedelmi forgalomba nem kerülő novellaválogatást osztanak szét tízezer példányban a középiskolások és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók között.

Az exkluzív kiadvány öt Mészöly-novellát tartalmaz: a Koldustáncot, a Film, az Emkénélt, a Szárnyas lovakat, az Anyasiratót és a Nem felelt meg nekit. A XX. századi magyar prózairodalomról lehetetlen Mészöly Miklós nevének említése nélkül beszélni – regényei és elbeszélései a II. világháború és az ezredforduló közötti időszak irodalomtörténetének mérföldköveit jelentik.

Forrás: Libri-Bookline Zrt.


„Az író születésének centenáriuma adja az apropót, hogy Mészöly Miklós műveit megismertessük az olvasóközönséggel, különös tekintettel az erre fogékony, fiatal korosztállyal. Szeretnénk újra hangsúlyt adni Mészöly művészetének, és

a hétköznapok elengedhetetlen olvasmányélményévé tenni írásait”

– mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

A köteteket a fiatalok

május 14-től a készlet erejéig vehetik át

az ország 54 Libri könyvesboltjában, érvényes diákigazolványuk bemutatásával. További részletek itt.


(via Libri-Bookline Zrt.)