Online castingot hirdet a Vörösmarty Színház

A székesfehérvári színház a világhírű Fame című musical bemutatására készül, aminek 14 és 28 év közötti fiatalok is a részesei lehetnek.

Az online castingra táncos-énekes-hangszeres videók beküldésével lehet jelentkezni, amelyek közül egy öttagú zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik fő- illetve mellékszerepeket kapnak a várhatóan szeptemberben bemutatandó előadásra. A fiatal művészek útkereséséről szóló musical, a Fame – A hírnév ára online előválogatása után a sikeresen továbbjutók többlépcsős videócastingon vesznek részt, amit a Fehérvár TV is közvetíteni fog. A jelentkezőket egy ötfős zsűri értékeli, amelynek tagjai: Kiss Diána Magdolna színművésznő, Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház fizikai tagozatának vezetője, Bagó Bertalan művészeti vezető, Kéménczy Antal, az előadás zenei vezetője, továbbá az előadás rendezője, Hargitai Iván, aki egyben a zsűri elnöke.

Hargitai nem titkolt célja, hogy ebben a covid sújtotta időszakban egy kis lelkesedést, pezsgést csaljon a fiatalok életébe. „A csapatot, akikről szól ez az előadás, válogatni szeretnénk. A covid után (amit, biztos vagyok benne, hogy le fogunk győzni) újraindulunk, újra elkezd pezsegni az élet. Erre szeretnénk mi rásegíteni. Ahogy a szlogenünk is mondja: »Törjük meg a csendet!«,

törjük meg ezt a nagyon fárasztó időszakot egy fiatalos, lendületes munkával, ami az életről és a tehetségről szól.

Ilyen értelemben is remek választás a Fame, és fontos, hogy minél többen vegyenek részt a castingon, mert ez hatalmas erőt ad a jelentkezőknek, a színháznak és a városnak” – nyilatkozta a rendező.

Kiss Diána Magdolna és Hargitai Iván. Forrás: Vörösmarty Színház Sajtó

 

Kiss Diána Magdolna amellett, hogy a zsűri tagja lesz, ő játssza majd az előadásban az egyik felnőtt szerepet, és mindenkit arra buzdít, hogy bátran jelentkezzen.

„Olyan fiatalokat várunk, akik énekelnek, táncolnak és esetleg hangszeren is játszanak. Mindent adjatok bele, legyetek bátrak, merészek! Táncban és dalban is bármilyen stílusban képviseltethetitek magatokat”

– üzeni a színésznő.

A jelentkezőktől

április 15-ig maximum 10 perces videókat várnak,

fekvő formátumban, bemutatkozással. Bátran lehet jelentkezni, hiszen nemcsak egy-két szerepre keresnek tehetséges énekeseket, táncosokat, hanem mintegy harmincra. Bővebb információ és regisztráció itt.


(via Vörösmarty Színház Sajtó)