Savale – Együtt 2021 rajzpályázat roma származású általános iskolásoknak

A Gyermekjóléti Alapítvány és a Savale – Együtt Roma-Magyar Együttélés civil szervezet országos tehetségkereső és tehetséggondozó rajz-, képzőművészeti pályázatot hirdet roma származású általános iskolás diákoknak.

Cél: a roma identitás erősítése, a roma-magyar együttélés elősegítése, a roma hagyományok, kultúra bemutatása az alkotásokon keresztül, tehetségazonosítás, tehetséggondozás, roma közösségek aktivizálása. Téma: család, roma-magyar együttélés, roma hagyományok, kultúra, barátság.

Pályázhatnak: roma származású diákok, saját készítésű alkotásokkal. Méret: A4.
Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek. Az alkotók törekedjenek a kreatív művészi technikák alkalmazására!

A kép illusztráció! Forrás: Eric Lafforgue / Art in All of Us / Corbis / Getty Images


Maximálisan beküldhető alkotás: 2 db / pályázó. Az alkotásokat .jpg fájlformátumban várják, e-mailben (csatolmányként, nem Google Drive-on és nem .pdf-ben!). Az alkotások jobb vagy bal alsó sarkában jól olvashatóan szerepelnie kell az alkotó nevének, osztályának, iskolája nevének és címének. Meghosszabbított beküldési határidő: 2021. október 4. E-mail: rajzpalyazat2015@gmail.com.

A pályázat első helyezettje

oklevélben és 4 ezer forintos vásárlási utalványban, a második helyezett oklevélben és 3 ezer forintos vásárlási utalványban, a harmadik helyezett oklevélben és 2 ezer forintos vásárlási utalványban, a negyedik helyezett oklevélben és ezer forintos vásárlási utalványban részesül,

az ötödik és hatodik helyezett pedig az oklevélen kívül könyvjutalmat kap. A szervezők ezenkívül tervezik, hogy a beérkezett és válogatott alkotásokból Savale – Együtt 2021 címmel (print) könyvet vagy e-könyvet jelentetnek meg valamikor idén július és november között.


(via Gyermekjóléti Alapítvány)