Sir David Attenborough 95

A természettudós előtt tiszteleg a Spektrum televízió, 110 órányi sorozattal, új műsorstruktúrában. Főszerepben a természet és az univerzum.

Május 8-án, szombaton volt 95 éves Sir David Attenborough.

A világhírű természettudós és dokumentumfilmes munkája előtti tisztelgésül a Spektrum műsorstruktúrája hetekre átalakul. Júniusig minden hétvégén összesen 110 órányi lenyűgöző természetfilm, mellette az univerzum titkait feltáró tudományos jellegű film és sorozat kerül képernyőre.

Attenborough születésnapja alkalmából a május 8-9-i hétvégén 10 órányi filmet és sorozatot mutattak be a tudós bámulatos friss munkáiból. Közülük is kiemelkedik az Attenborough – Egy vadregényes élet című személyes hangvételű egyórás önéletrajzi film, valamint a 2020-ban befejezett Attenborough csodálatos világa. Utóbbiban a filmes a 80-as éveiben hétéves föld körüli útra indult, és ebbe az alkotásba sűrítette élményeit a Nagy-korallzátonytól a borneói őserdőkig. S habár a születésnapi hétvége már elmúlt, a filmek ismétléseit szerencsére még megnézhetjük.


De az előttünk álló hétvégén, május 15-től is maradnak a természetfilmek a Spektrum műsorán. Június végéig minden hétvégén reggel 9 órakor kezdődnek azok a művek, amelyek egy-egy vadregényes utazásra és a vadon megismerésére csábítják a nézőket. A sorozatok között pedig számtalan BBC-s alkotás is szerepel, amelyek közül többet David Attenborough neve fémjelez.

Az élővilág mellett májusban és júniusban a világegyetem is főszerepet kap, így május 17-től minden nap este 8 órakor galaktikus utazásra invitálja az érdeklődőket a csatorna. A tematikus időszak a Túl a Földön című 2020-as sorozat tévépremierjével indul. Az ismeretterjesztő műsor az emberiség helyét kutatja az univerzumban, bámulatos képi megoldásokkal, egészen addig, hogy a jövőnkben a Mars vajon milyen szerepet kap az életünkben.


(via AMC Networks)