Sir David Attenborough 95

A természettudós előtt tiszteleg a Spektrum televízió, 110 órányi sorozattal, új műsorstruktúrában. Főszerepben a természet és az univerzum.

Május 8-án, szombaton volt 95 éves Sir David Attenborough.

A világhírű természettudós és dokumentumfilmes munkája előtti tisztelgésül a Spektrum műsorstruktúrája hetekre átalakul. Júniusig minden hétvégén összesen 110 órányi lenyűgöző természetfilm, mellette az univerzum titkait feltáró tudományos jellegű film és sorozat kerül képernyőre.

Attenborough születésnapja alkalmából a május 8-9-i hétvégén 10 órányi filmet és sorozatot mutattak be a tudós bámulatos friss munkáiból. Közülük is kiemelkedik az Attenborough – Egy vadregényes élet című személyes hangvételű egyórás önéletrajzi film, valamint a 2020-ban befejezett Attenborough csodálatos világa. Utóbbiban a filmes a 80-as éveiben hétéves föld körüli útra indult, és ebbe az alkotásba sűrítette élményeit a Nagy-korallzátonytól a borneói őserdőkig. S habár a születésnapi hétvége már elmúlt, a filmek ismétléseit szerencsére még megnézhetjük.


De az előttünk álló hétvégén, május 15-től is maradnak a természetfilmek a Spektrum műsorán. Június végéig minden hétvégén reggel 9 órakor kezdődnek azok a művek, amelyek egy-egy vadregényes utazásra és a vadon megismerésére csábítják a nézőket. A sorozatok között pedig számtalan BBC-s alkotás is szerepel, amelyek közül többet David Attenborough neve fémjelez.

Az élővilág mellett májusban és júniusban a világegyetem is főszerepet kap, így május 17-től minden nap este 8 órakor galaktikus utazásra invitálja az érdeklődőket a csatorna. A tematikus időszak a Túl a Földön című 2020-as sorozat tévépremierjével indul. Az ismeretterjesztő műsor az emberiség helyét kutatja az univerzumban, bámulatos képi megoldásokkal, egészen addig, hogy a jövőnkben a Mars vajon milyen szerepet kap az életünkben.


(via AMC Networks)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu