Szakácskönyv gyerekeknek?

Orbán Orsolya frissen megjelent könyve, a Cófli receptes böngészője igazi különlegesség: egyszerre mesekönyv, szakácskönyv és böngésző is.

A könyv kerettörténete szerint egy nagyon-nagyon rosszcsont sárkánykölyök, Rumli romhalmazzá változtatta a királyi főszakács, Cófli konyháját, amíg ő a szabadságát töltötte. Itt lép a képbe az olvasó: az olvasó gyerekek dolga lesz ugyanis, hogy segítsenek Cóflinak megtalálni a rendetlenségben a királyi lakoma menüjének hozzávalóit. Ebből következik, hogy sok-sok hatalmas, szuper részletes böngésző oldal bújik meg a könyvben.

A közös főzőcske nagyszerű családi program, de zavartalanul levezényelni nem egyszerű feladat, ha kisgyerek is van a közelben. A szakácskönyv böngészős része pontosan ebben lehet a szülők hatalmas segítségére: ha a kis mesterszakácsok elfáradnak, nyugodtan elnézegethetik az oldalakat, kikereshetik a hozzávalókat, amíg anya vagy apa összeállítja a finomságot. Sőt: mindegyik recept elkészítése igen egyszerű, és olyan hozzávalókat tartalmaz, amik miatt nem kell a fél várost bejárni, hanem nagy valószínűséggel megtalálhatóak a kamrában is. Így a gyerekek valóban könnyedén bevonhatók a mókába.

A könyv tehát három műfajt egyesít: a kerettörténete miatt bűbájos mesekönyv, a böngésző funkciónak köszönhetően a család legifjabb tagjai is részt vehetnek a főzésben, de a receptkönyv része a felnőtteknek is tartogat majd örömöt, hiszen a receptek finomak, és nem kell semmilyen különleges főzőtudomány az elkészítésükhöz. A különleges, a szülőkön kívül elsősorban 5 és 8 éves kor közötti gyerekeknek ajánlott kötetbe ide kattintva tudunk belepillantani. A Cófli receptes böngészője könyvbemutatójára pedig február 11-én, 17 órakor kerül sor a kiadó Facebook-oldalán.


(via Pagony)