Talplenyomatával írta alá a kiselefánt, hogy hiányzik neki a közönség

Néhány napja újabb felirat jelent meg a Budapesti Állatkert főbejáratán: ismét egy látogató üzent, hogy mennyire hiányzik neki az Állatkert. A korábbi hasonló üzenetekre válaszul az intézmény dolgozói reagáltak – ezúttal azonban a választ Arun, a hároméves kiselefánt írta.

Még január végén történt, hogy egyik reggel valaki a „Hiányzol, Állatkert!” feliratot ragasztotta ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratára. „Utána még több hasonló tartalmú üzenetet kaptunk kommentben, úgyhogy másnapra (…) a kapura (…) kitettük az írott választ (...), amit minden aznap szolgálatban lévő munkatársunk aláírt. Mindez bő egy hónapja volt, de azóta is sok üzenetet kapunk” – olvashatjuk a Budapesti Állatkert Facebook-oldalán.

„Munkatársainknak nagyon sokat jelent, hogy úgy érezhetjük, lélekben velünk vagytok ezekben a nehéz időnkben, így mindenképpen szerettünk volna újra válaszolni, hogy ezt megköszönjük, és hogy újra elmondjuk, nekünk is mennyire hiányzik, hogy itt legyetek.

Ezúttal azonban arra gondoltunk, üzenetünket nem a munkatársak, hanem állatkertünk egyik népszerű lakója, Arun, a kiselefánt írja alá.


Aruntól persze nem várhatjuk el a betűk ismeretét, de arra megkérhettük, hogy a szokásos napi tréning alkalmával adja ki a lábát, hogy talplenyomatot vegyünk tőle. (…) Először egyébként Arun mellső lábairól igyekeztünk talplenyomatot venni, de ez nem volt annyira sikeres, mert a kiselefántot nagyon érdekelte a papír, és ormányával mindig elmozdította, szóval a talplenyomat nem lett tökéletes.

A hátsó lábaknál viszont a papírt zavartalanul feltehettük a talpára, így a lenyomat is jól sikerült. Azon kívül, hogy kedveskedni szerettünk volna nektek,

a dolognak természettudományos tanulsága is van:

például az, hogy míg az elefántok mellső lábának talpfelülete nagyjából szabályos kör alakú, a hátsó lábakra már az ovális talpak jellemzőek” – folytatódik a szöveg. Az aktusról a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozói videót is készítettek (lásd fent). A videón hallható érdekes vezényszavaknak pedig a 444 járt utána.


(via Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztálya)