Téli házaló népszokások címmel karácsonyi rajzpályázatot hirdet a Hagyományok Háza

A karácsonyi előkészületek négyhetes időszaka az advent, a csendes várakozás, reménykedés, befelé fordulás napjait jelenti. A közösségi élet természetesen ilyenkor sem szünetel, hiszen ebben az időszakban szerveződnek, készülnek fel a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

A Hagyományok Háza idei rajzpályázatának témája a téli házaló népszokások, a szentcsaládjárás, a pásztorok vesszőhordása, a kántálás (mendikálás), a betlehemezés, a névnapi köszöntés, a regölés vagy az aprószentek napi vesszőzés megjelenítése.

Betlehemezés. Forrás: Hagyományok Háza

 

A pályázatot négy (óvodás, általános iskolás alsós, általános iskolás felsős és középiskolás) korcsoportban hirdetik meg. Az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített alkotásokat névvel, e-mail címmel, telefonszámmal és a készítő nevével, életkorával ellátva várják a Hagyományok Háza címére vagy online formában.

Az egyik tavalyi díjazott. Forrás: Hagyományok Háza

 

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit emléklappal jutalmazzák. A kiállítás anyaga megjelenik a Hagyományok Háza weboldalán, a nyertes pályázatokat pedig oklevéllel és tárgynyereménnyel is díjazzák, valamint megtekinthetők lesznek a Hagyományok Házában. A pályamunkák leadási határideje: 2020. december 4. További információt ezen és ezen a linken találunk, és jelentkezni is itt tudunk a rajzpályázatra.


(via Hagyományok Háza)