Töltődj fel művészettel!

Bár a Szépművészeti Múzeum is kényszerpihenőt tart, kapui zárva vannak a nagyközönség előtt, azért számos módon élvezhetitek otthonról is a múzeum kincseit. Igaz, hogy most be kell érnünk a képernyőn keresztüli tapasztalatszerzéssel, de a múzeum munkatársai igyekeznek mindent megtenni, hogy így is személyes élményben legyen részetek.

A művészet ereje csodákra képes, ami főként ilyen nehéz időszakokban jön jól. Kattintsatok az alábbi linkekre és látogassatok el a Szépművészetibe virtuálisan, játsszatok és töltődjetek fel művészettel!

 

Kreatív feladatok kicsiknek

A Képvarázs segítségével elutazunk a paradicsomba, belecsöppenünk egy sárkányos hőstörténetbe és meglátogatunk egy királylányt is. A játékos program minden állomásán letölthető színező vagy rajzlecke várja a kicsiket.

Utazás az ókori Egyiptomba

Ha érdekel, hogy az egyiptomiak szerint hogyan születtek az istenek, milyen volt a természetük és milyen kalandokba keveredtek, akkor járjátok be az Egyiptomi mítoszok nyomában útvonalat.

Kettő az egyben

Bár gyermekfelügyeletet nem tud vállalni a múzeum, de ha szülőként kizökkennél egy picit a karantén támasztotta kihívásokból, nyomtasd ki a színezőket, és amíg a lurkók alkotnak, járj utána, hogy ki is volt Mária Magdolna, kurtizán vagy szent, akit többször említ a Biblia név szerint, mint az apostolok többségét.

 

Különbségkereső: Szent Jeromos a cellájában

Lássuk!

Egy kis agytorna mindenkinek kell! Teszteljétek a tudásotokat és a megfigyelőképességeteket, hogy megőrizzétek frissességeteket a karantén alatt is!

Nézz bele!

A médiatárban lapozzatok bele a nemrég megjelent Királyok és királynők című könyvbe, olvassatok az egyiptomi írásfajtákról és írnokokról Thot tanítványai címmel, és nézzétek meg az izgalmas videóanyagokat is.

Jó szórakozást!

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu