Új, hiánypótló sorozatot indít a Móra óvodásoknak

Ovis Okosító címmel új mesekönyvsorozatot indít a Móra Kiadó óvodásoknak. A rövid, humorban gazdag történetek egy-egy fontos tudnivalót járnak körbe: illem, közlekedési szabályok, rokoni kapcsolatok, internethasználat.

Az első kötetben, a Rozmaring és Tarack viselkedni tanulban Miklya Luzsányi Mónika író a didaktikus eszközöket kerülve, szeretettel és igazi gyereklélek-ismerő játékossággal mutatja meg, hogyan eszik, köszön, viselkedik egy jól nevelt, lassan iskolába készülő kismalac. A Tóth Andrej illusztrátor által életre keltett malaccsalád tagjai: Rozmaring és Tarack, valamint szüleik, Luána mama és Horka papa, akik mind valódi egyéniségek, és szeretettel, illetve sok-sok humorral igyekeznek az embercsaládokhoz megszólalásig hasonló, távolról sem tökéletes hétköznapokat megélni.


A pedagógusként is aktív szerző a sorozat köteteinek megírásakor a szülőkre és az óvodapedagógusokra egyaránt gondolt: a történetek otthon és az óvodai foglalkozások során dramatizált feldolgozással egyaránt hasznosíthatók és élvezetesek. „Engem teljesen levett a lábamról ez a könyv, de illik, nem illik (megjelenés előtt elmesélni),

tesztelnem kellett a legkisebb, 6 éves unokámon is, ezért egyik este lefekvéskor elmeséltem neki. Egyszer. Aztán még egyszer. Sőt, még harmadszor is”

– írja ajánlójában Karczewicz Ágnes óvónő, a Kincsek és kacatok óvodáknak blog szerzője.

Forrás: Móra Kiadó

„Ma nem divat a fegyelmezés, az a módi, hogy teljesedjen ki a gyerek egyénisége

– de ha nem tud köszönni, ha nem tud kérni, ha nem érdekli más, csak saját maga, addig vesztest nevelnek belőle. Mert azzal a mentalitással nem fogadja el őt semmilyen közösség, soha nem lesz sikeres. Ez a kedves (…) könyv teljesen hétköznapi példákon mutatja be, mire is kell naponta vigyázni, hogyan kell úgy nevelni a családot, hogy ne sértődés legyen a vége. Várom a sorozat többi részét, mert szívesen olvastam” – teszi hozzá az ismert protokollszakértő, Görög Ibolya.


(via Móra Kiadó)