Új, hiánypótló sorozatot indít a Móra óvodásoknak

Ovis Okosító címmel új mesekönyvsorozatot indít a Móra Kiadó óvodásoknak. A rövid, humorban gazdag történetek egy-egy fontos tudnivalót járnak körbe: illem, közlekedési szabályok, rokoni kapcsolatok, internethasználat.

Az első kötetben, a Rozmaring és Tarack viselkedni tanulban Miklya Luzsányi Mónika író a didaktikus eszközöket kerülve, szeretettel és igazi gyereklélek-ismerő játékossággal mutatja meg, hogyan eszik, köszön, viselkedik egy jól nevelt, lassan iskolába készülő kismalac. A Tóth Andrej illusztrátor által életre keltett malaccsalád tagjai: Rozmaring és Tarack, valamint szüleik, Luána mama és Horka papa, akik mind valódi egyéniségek, és szeretettel, illetve sok-sok humorral igyekeznek az embercsaládokhoz megszólalásig hasonló, távolról sem tökéletes hétköznapokat megélni.


A pedagógusként is aktív szerző a sorozat köteteinek megírásakor a szülőkre és az óvodapedagógusokra egyaránt gondolt: a történetek otthon és az óvodai foglalkozások során dramatizált feldolgozással egyaránt hasznosíthatók és élvezetesek. „Engem teljesen levett a lábamról ez a könyv, de illik, nem illik (megjelenés előtt elmesélni),

tesztelnem kellett a legkisebb, 6 éves unokámon is, ezért egyik este lefekvéskor elmeséltem neki. Egyszer. Aztán még egyszer. Sőt, még harmadszor is”

– írja ajánlójában Karczewicz Ágnes óvónő, a Kincsek és kacatok óvodáknak blog szerzője.

Forrás: Móra Kiadó

„Ma nem divat a fegyelmezés, az a módi, hogy teljesedjen ki a gyerek egyénisége

– de ha nem tud köszönni, ha nem tud kérni, ha nem érdekli más, csak saját maga, addig vesztest nevelnek belőle. Mert azzal a mentalitással nem fogadja el őt semmilyen közösség, soha nem lesz sikeres. Ez a kedves (…) könyv teljesen hétköznapi példákon mutatja be, mire is kell naponta vigyázni, hogyan kell úgy nevelni a családot, hogy ne sértődés legyen a vége. Várom a sorozat többi részét, mert szívesen olvastam” – teszi hozzá az ismert protokollszakértő, Görög Ibolya.


(via Móra Kiadó)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu