Új űrkaland kiskamaszoknak

Laboda Kornél regénye, a Gavarin és az álomantenna az Abszolút könyvek sorozat legújabb tagja, és egyenesen a világűrbe repíti kiskamasz olvasóit.

Gavarin sajnos nem érzi jól magát a Földön. Egész konkrétan szörnyen unja az összes órát az iskolában. Ezért egy este fogja magát, átépíti a szobáját űrhajóvá, és a kutyájával meg a macskáival elindul a világűrbe, ahol érdekesnél érdekesebb bolygókat, ráadásul igazi barátokat is talál. Gavarin az űrben való kalandozása során Makszimov professzorral és Z-vel kiélheti a szabad játékra, váratlanságra, spontaneitásra való igényét.

Csakhogy hamarosan észreveszik, hogy valami nagyon nem stimmel a világűrben sem. Valaki elszívja az űrlakók álmait. Valaki foglyul ejti azokat, akik nem tetszenek neki... akik nem engedelmeskednek... Kiirtja a fejükből a gondolatokat, a szívükből az érzéseket, a lelkükből a szabadság vágyát. Gavarinnak és barátainak minden eszüket és bátorságukat bevetve meg kell küzdeniük vele, hogy visszanyerjék szabadságukat és álmaikat.

Laboda Kornél mátéPONTindul című kötetével a fiatal felnőtteknek szóló irodalom terén már bizonyított: irodalmisága és izgalmas abszurditása sokunk figyelmét szegezte a könyv lapjaihoz. Ezúttal kisiskolásoknak szóló kalandregénnyel tér vissza, amelyben egyszerre kaphatunk képet egy magányos kisfiú határtalan fantáziájáról, illetve kalandozhatunk csodálatos földönkívüli lényekkel és bohém professzorokkal varázslatos bolygókon.

Olyan zseniális találmányokkal ismerkedhetünk meg, mint az idővisszavonó patron, amivel akár egy fekete lyukból is kiutat lehet találni, továbbá olyan lényekkel, mint Z, aki a világ legvégéről származik, ahol mindig minden ugyanolyan, így minden változást jónak bélyegez, akár jót, akár rosszat eredményez. A Gavarin és az álomantenna hihetetlenül izgalmas kalandjaival azonnal elragadja az olvasót: minden újabb mondat tartogat valami feledhetetlen fantasztikumot, amiről még többet akarunk tudni. Gördülékeny, nem lacafacázó szövegével garantáltan az egész családot elvarázsolja. Elsősorban haladó olvasóknak ajánlott, de közös olvasásra is kitűnő választás.

9 és 12 éves kor között ajánlott!
Beleolvasó itt.
Online könyvbemutató február 25-én, 17 órától. További részletekért katt ide!


(via Pagony)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu