Újraindul az erdei vasút és az Ökoturisztikai Központ Gemencen

  • PORT.hu

A kisvasút május 23-tól egyelőre csak hétvégeken üzemel, az Ökoturisztikai Központ hétköznap és a hétvégén is nyitva lesz, azonban szolgáltatásait csak hétvégén lehet teljeskörűen igénybe venni.

Most hétvégétől ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút Pörböly és Lassi állomások között. Ezzel egy időben a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyitja kapuit, hétvégén és hétköznap is látogatható lesz. Figyelemmel a koronavírus-járvány aktuális helyzetére, a mindenkori járványügyi ajánlásokat betartva várja a turistákat a Gemenc Zrt.

Előzetes regisztráció alapján biztosan tudnak majd utazni mindazok, akik a kisvasút segítségével szeretnék megtekinteni a Gemenci erdőt. Az erdőgazdaság mindenkitől azt kéri, hogy éljen a helybiztosítás lehetőségével, mert nem tudja garantálni a be nem jelentkezettek számára az erdei vonatozást. Előzetes bejelentkezés: okocentrum@gemenczrt.hu vagy 30/243-4613.
A kisvasút egyelőre csak hétvégén üzemel, de az erdei vasút közlekedése idején a parkoló, a vizesblokkok, a játszótér, az ajándékbolt és a büfé is nyitva lesz majd - természetesen az érvényes járványügyi előírások korlátai között.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyit május 23-án, hétköznap 8.00 - 16.00 óráig, hétvégén 8.00 - 17.00 óráig várja a látogatókat. Munkanapokon az Ökoturisztikai Központ külső helyszínei, a játszótér, a parkoló, valamint a vizesblokk vehető igénybe. A Gemenc Kincsei kiállítás a hétvégi és munkaszüneti napokon látogatható, a büfé és az ajándékbolt is csak akkor tart nyitva. A betartandó járványügyi szabályokról, az átmeneti nyitvatartási rendről és a Gemenci Állami Erdei Vasút
ideiglenes menetrendjéről a Gemenc Zrt. hivatalos weboldalán és az Ökoturisztikai Központ Facebook-oldalánlehet részletesen tájékozódni.

A részletes menetrend pedig innen tölthető le.

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu