Zsebibaba Nyíregyházán!

Már látható, a világ legnagyobb erszényeseinek, a vörös óriáskenguru csapatnak a legifjabb tagja, a Nyíregyházi Állatparkban! Az országban csak itt látható állatok, egyedszáma 8 főre nőtt, a kicsi születésével.

A kis kenguru 2017-ben látott napvilágot, ám míg a legtöbb fajnál, azonnal láthatjuk, ha szaporulat születik, a kenguru-féléknél egy jó ideig csak sejthetjük azt, ugyanis az erszényes állatokra az a jellemzője, hogy utódaik, roppant fejletlen állapotban jönnek a világra. A szinte embrionális állapotú, mindössze 1-2 cm es újszülött hátsó végtagjai és farka inkább csak kezdemény, szeme még nem nyílt ki és szőrtelen. Születés után az első 2 hónapban a biztonságot nyújtó erszényben fejlődik, s kb.150 naposan dugja ki a fejét először anyja erszényéből.

Ahogy a kölyök növekszik, egyre több időt tölt az erszényen kívül s 240 naposan végleg elhagyja azt, de még visszajár szopni kb. 3-4 hónapig.

A Nyíregyházi Állatpark fél éves „zsebi babája”, egyre többször dugja ki a fejét a biztonságot nyújtó erszényből, s pár hét múlva véglegesen elfogja hagyni azt.