Itt vannak a tippjeink a Múzeumok Éjszakájára

Minden évben egyre bőségesebb programkavalkáddal készülnek a kiállítóhelyek országszerte a Múzeumok Éjszakájára. Mi a budapesti és szentendrei helyszínekből szemezgettünk.

Múzeumok Éjszakája a Nemzeti Múzeumban - június 22. szombat, 13 órától

Forrás: MNM

Kiállításmegnyitókkal, sétákkal, gyerekprogramokkal felkészülve várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Éjszakáján. Az egyik legfontosabb történés az André Kertész világhírű fotóművész születésének 130. évfordulója alkalmából rendezett kiállítássorozat megnyitója lesz, a tárlatokon a 2021-ben New Yorkból vásárolt Kertész-képekből válogatnak, sosem látott alkotásokat mutatnak be.

Részletes program

 

Múzeumok Éjszakája a Kiscelli Múzeumban - június 22. szombat, 14.30-tól

Forrás: Kiscelli Múzeum

 

A kiállítóhely három tárlatának finisszázsa mellett komolyzenei koncerttel, ékszerkészítő workshoppal és különleges vezetésekkel készülnek az eseményre.

Részletes program

 

Múzeumok Éjszakája a PIM-ben - június 22. szombat, 16 órától

Az idei Múzeumok Éjszakáján a kiállításokon és irodalmon keresztül beszélgethetünk a jelenkor legégetőbb témáiról. A tárlatokat a különböző területek szakértői és művészei segítségével járhatjuk be, 16 órakor koncertet ad a Platon Karataev duo.

Részletes program

 

Szentendrei Múzeumok Éjszakája - június 22. szombat, 16 órától

Forrás: FMC - Szentendre

Egy város, egy este, egy karszalag: Szentendre múzeumai idén is együtt csatlakoznak a nyár legnépszerűbb kulturális eseményéhez. A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) múzeumaiban a művészetekben, a Szabatéri Néprajzi Múzeumban (Skanzenben) pedig a tánc és az élő történelem világában kalandozhatnak az érdeklődők.

Részletes program

 

Múzeumok Éjszakája a Ludwig Múzeumban - június 22. szombat, 16 órától

Forrás: Ludwig Múzeum

 

Az idei programsorban a múzeum gyűjteménye mellett a kockaházak sajátos univerzumában merülhetnek el a Ludwig Múzeumba látogatók, de meghallgathatják a világhírű jazz trombitás és fotós Till Brönner játékát is. Nem maradnak el a speciális tárlatvezetések, lesz irodalmi és táncos program, filmvetítés, sőt zseblámpás éjféli múzeumi séta is.

Részletes program

 

Múzeumok Éjszakája a Néprajzi Múzeumban - június 22. szombat, 16 órától

Forrás: Néprajzi Múzeum

 

Az intézmény "Családok Éjszakájaként" aposztrofálja az eseményt, melyen - nem meglepő módon - elsősorban családi programokat látogathatnak az érdeklődők.

Részletes program

 

Múzeumok Éjszakája a Magyar Zene Házában - június 22. szombat, 18 órától

Forrás: Magyar Zene Háza

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Zene Háza idén is részese a Múzeumok éjszakája június 22-i programjának, a Ház állandó kiállítása – Hangdimenziók – zenei utazások térben és időben –, a Kreatív Hangtér és a Hangdóm-vetítések éjszakába nyúlóan látogathatók, de ezek mellett az érvényes Múzeumok éjszakája-karszalaggal több koncert, dj-szett, ráadásul meglepetés pop-up események is megtekinthetők, élvezhetők.

Részletes program

 

Múzeumok Éjszakája a Szépműben - június 22. szombat, 17 órától

Az évezredeket felölelő tárlatok és a lenyűgöző csarnokok mellett most két időszaki kiállítás is megtekinthető: a Kertész, Moholy-Nagy, Capa. Magyar fotóművészek Amerikában (1914-1989) és a Folyt. köv. grafikai kiállítás. Az éjszaka folyamán koncertek, művészeti előadások, mozifilmek, digitális tárlatvezetések és fociközvetítés várja a látogatókat. 

Részletes program