Kirándulás a Királyok völgyébe

A járvány miatt számos múzeum, kiállítóhely is bezárta kapuit. De kisvártatva lehetővé tette, hogy a látogató otthonról, kényelmes fotelben ülve is bejárhassa a helyet.

A koronavírus-járvány miatt számos múzeum az interneten keresztül, ingyenesen látogatható, hogy a karantén miatt otthon maradó kultúra habzsolók is eljussanak kedvenc helyeikre. Így tett korábban már a párizsi Louvre és a szentpétervári Ermitázs is, valamint a vatikáni Sixtus-kápolna. Most egy újabb hellyel bővült a lista.

Hogy a kultúrafogyasztó túristák számára Egyiptom továbbra is elérhető legyen, a turizmusért felelős egyiptomi minisztériuma 3D-bemutatókhoz használható Matterporttal feltérképezte az egyik legismertebb egyiptomi fáraó, VI. Ramszesz sírhelyét.

A virtuális látogató a 360 fokos felvételeknek köszönhetően a bejárattól kezdve végigsétálhat a sírhelyig vezető folyosón, közben tanulmányozhatja a gyönyörű falakat. Az oldalon az is kederül, hogy valójában milyen hosszú a járat, és hogy miként különülnek el egymástól a különböző szintek.

Itt kezdődik a séta