A Menő könyvek augusztusi újdonságai

Végre visszatér az öt balszerencsés fiatal Király Anikó Jó a vége! című regényében, és minden végleg összegubancolódik. A Kókusznak keresztelt fiú érkezésével még bonyolultabbá válnak a dolgok, míg végül minden kisimul ebben a vicces, őszinte regényben.

Király Anikó: Jó a vége!

Az egész egy tehénnel kezdődött és egy vaddisznóval ér véget... Diósvámhatár balszerencsés babái mindig hittek abban, hogy tényleg balszerencsések.

Aztán felbukkant a farmerdzsekis Kókusz, és ahogy az a különös idegenekkel már csak lenni szokott, fenekestül felforgatta az életüket. Ráadásul éppen akkor szívódott fel, amikor mindannyian biztosak voltak abban, hogy sose tudják levakarni.

Kókusznak azonban nagy tervei vannak: mindenáron balszerencsétleníteni akarja a négy fiatalt. A tervében ugyan szó se volt vérszomjas vaddisznóról, egyszarvúpiknikről, pirosbogyós limonádéról, seprűhajításról, templomi tehetségkutatóról, belsejüket rágó és elfelejtett titkokról, egy zűrzavaros búcsúról, ám Lea, Andris, Gabi és Dani körül mindig történik valami eszelős.
Ezekhez képest a közelgő diósvámhatári péntek 13. már nem is tűnik annyira vészesnek. Vajon jó vége lesz?

Király Anikó a Semmi pánik! és a Ne nézz vissza! szereplőinek sorsát humorral és melegszívűen szövi össze ebben a befejező kötetben.

Sorozat: Rólad-Neked Könyvek
Megjelenés: 2022. augusztus 22.


A sorozatban már megjelent:

Semmi pánik!
Leának az is nehezére esik, hogy hot-dogot kérjen magának az iskolai büfében, mégis őt kérik fel, hogy beszédet tartson az egész iskola előtt. Andris rájön, hogy sosem lesz belőle sportcsillag.

Gabi mindenkinek hazudik a jövőjével kapcsolatban, Dani pedig elszánt harcot vív mostohaapja ellen, miközben szeretne találkozni a biológiai apjával. Ők Diósvámhatár balszerencsés babái, akik éppen akkor születtek, mikor meghalt a falu babonás polgármestere, és meg vannak róla győződve, hogy katasztrófa az életük. Aztán felbukkan a rejtélyes Kókusz, akinek nem csak hogy kókuszillata és furcsa figurákkal telerajzolt farmerdzsekije van, de különös tehetsége is ahhoz, hogy megváltoztassa mind a négyük életét.
Király Anikó, a Strand, papucs, szerelem és a Csak barátok? szerzője újra letehetetlen, csupaszív és vicces regényt írt, nemcsak vonaton ingázóknak.


Ne nézz vissza!
Régi és új barátságok, szerelmek, Red Bull és medvecukor ízű első csókok, féltve őrzött titkok, álmok.

Miközben Szótlan Szentfazékból Lea, Szaporából Andris, Gótikából Gabi, Dadaniból pedig Dani lesz, Kókusznak el kell döntenie, hogy lesz-e még helye a balszerencsés babák életében, miközben Vincze Dömötör életében is akadnak megmászásra váró problémahegyek.


A Semmi pánik!-ból megismert öt tizenéves életének balszerencsés és boldog pillanatairól Király Anikó a szokott humorral és melegszívűen ír.

 


A szerzőről:
A nevem Király Anikó. Már egészen megszoktam, sőt, hallgatok is rá. Időm nagy részét írással töltöm. Ha pedig nem írok, akkor rajzolok. Igazából semmi máshoz nem értek (ami az iskolán kívül sosem jelentett problémát), de nem is hiányzik semmi más az életemből.

Éppen most fogynak a tizenhatodik jegyzetfüzetem üres lapjai, úgyhogy még rengeteg mesélnivalóm van a számotokra.

"A legjobb dolog, ami történhetett ezzel a mára már oly szerteágazó műfajjal, hogy megjelent ez a csupa szív lány és történetein keresztül megmutatja, ő miként látja a világot." - moly.hu

„Szóval imádom. A stílust, a poénokat, a reakciókat, a szereplőket, a barátságokat, a családi kapcsolatokat, a helyszínt, a falut, a problémákat, a megoldásokat, a gördülékenységet, a balszerencsés babákat, a vonatot, a galambokat, a focit, a könyvtárat, a templomi padot, az eljegyzési bulit, a kutyákat, Marcipánt… na jó, nem sorolok fel mindent, mert ez lenne a világ leghosszabb értékelése. És persze Kókuszt!” – kratas, moly.hu

„Király;)
Egyébként ez ifjúsági filmsorozatért kiállt, annyira jó, olyan vicces, olyan nagyon szerethető. Tele humorral, kapcsolat építéssel, szórakozással, pont ez kellett a lelkemnek.
Kíváncsian várom a befejező részt, hogy megtudjuk hogyan végződik a Balszerencsés bagázs + Kókusz története.” – porcellan, moly.hu