A Menő Könyvek márciusi újdonságai

Két csoda szép kötet érkezik a Menő Könyvektől márciusban. Megrendítő és felemelő regényt írt a fiatal szerző, Sarah Ann Juckes betegségről és szerelemről a Csillagainkban a hiba és a Két lépés távolság rajongóinak. Folytatódik az Örök kedvencek-sorozat, ezúttal Jane Austen egyik legszellemesebb regénye, a Mansfieldi park hősei mutatják be a 19. századi Anglia vidéki kastélyainak világát.

Sarah Ann Juckes: A világ közöttünk

Hogyan harcolj a szerelemért, ha egy lépés mindent lerombolhat?
Fordította: Hartinger Emese

A tizenhét éves Alice ágyhoz kötött beteg, de ez nem gátolja meg abban, hogy a nagyvilágot járja. Minden nap belép a Stream Cast nevű oldalra, és mások életét éli a kamerájukon át.

Rowan meglátja a mindennapokban rejlő szépséget, és arra bátorítja a lányt, hogy ne csak nézze a világot, hanem szerezze vissza az irányítást az élete felett. Ám Rowannak van egy titka, amit elrejt Alice és önmaga elől is.
Alice és Rowan új, tágas és színes világot próbálnak együtt építeni, ám a valóság közbeszól, és falat épít közéjük.


Erőteljes, megrázó történet a szerelem hatalmáról a több díjra is jelölt Sarah Ann Juckestől.
A Csillagainkban a hiba és a Két lépés távolság rajongóinak.

Megjelenés: 2022. március 25.

A szerzőről:
Sarah Ann Juckes fiataloknak ír könyveket, első ifjúsági regényét több díjra is jelölték. Írókkal dolgozik együtt a világ minden tájáról a Jericho Writers program révén, és egy kezdő írókat támogató szervezet, a Creative Future alapító tagja. Az angliai East Sussexben él.


Jane Austen: A mansfieldi kastély

Örök kedvencek sorozat / Fordította: Simonyi Ágnes

Íme egy újabb éles eszű Austen-hősnő, akit nem felejtünk el egykönnyen. Jane Austen lenyűgöző regényei szerelemről, csalódásról, becsületről, álnokságról, s természetesen reményről és boldogságról mesélnek, miközben gyakran ironikus képet festenek a világról, amelyben a hölgyek legfőbb foglalatossága a férjvadászat.

Thomas Bertram bárónak, a mansfieldi kastély dölyfös urának, két fia és két lánya van; önző, nemtörődöm feleségének pedig két nővére - az egyik túltesz rajta önzésben, rosszindulatban, a másik, Mrs. Price viszont szerény körülmények között neveli kilenc gyermekét.

Bertramék magukhoz veszik Mrs. Price egyik kislányát, a kedves, szerény Fannyt, akit sohasem kezelnek egyenrangúként. Fanny Price tízéves, amikor Mansfield Park befogadja, tizennyolc, amikor az olvasó búcsúzik tőle. E nyolc év története kel életre a regény lapjain, attól a naptól kezdve, amikor a félénk és zárkózott kislány az új otthonába érkezik. Fanny nénjeinek zaklatása ellenére is megállja helyét, és hamarosan nélkülözhetetlen tagja lesz a mansfieldi háznak. Jó modorát, feddhetetlen erkölcsét akkor is megőrzi, amikor a kastély urának távollétében Mansfieldet hangos dáridók, zűrzavaros amatőr színielőadások zaja veri fel.

A romantikus történelmi regények korában Jane Austen új műfajt teremtett: az 1814-ben megjelent „Mansfield Park” modern társadalmi-lélektani regény, melyben az írónő egy vidéki úri család hétköznapjait, a köznapi családi élet bonyodalmait ábrázolja.

Megjelenés: 2022. március 25.