Aurélie Godefroy: Élj úgy, mint Coco Chanel

Coco Chanel. Ha meghalljuk ezt a négy szótagot, azonnal a női divat és Párizs jut eszünkbe. Coco, eredeti nevén Gabrielle Chasnel több volt mint zseniális divattervező: kétség sem fér hozzá, ő volt a világtörténelem első influenszere.

Ötven évvel azután, hogy a Ritz hotel bérelt lakosztályában örökre lehunyta a szemét, Coco Chanelre még mindig csodálattal tekintenek a világ minden táján. Munkásságával egyrészt sikerült elérnie, hogy egészen újfajta szemszögből tekintsünk a női testre, másrészt színes egyéniségének, a divat férfias világában kivívott vezető szerepének, illetve a rendületlen elszántságának köszönhetően örökre beírta nevét a történelembe.

Aurélie Godefroy végigkalauzolja az olvasót a „Mademoiselle” életén, hogy mindenki megtalálja azt, ami leginkább inspirálja őt a mindennapokban. Ismerkedjünk hát meg Coco Chanellel, és vegyünk példát róla! Bízzunk önmagunkban, küzdjünk bátran a céljainkért, hallgassunk a megérzéseinkre, és vonzzuk be az anyagi jólétet!

Fordította: Novák Petra
Megrendelhető ITT
Beleolvasó

Forrás: Partvonal Kiadó

 

Idézetek a könyvből

„Manapság, amikor a közösségi médiában egymást érik az influenszerek, lenyűgöző belegondolni, hogy talán Coco Chanel volt az egyik legelső, aki egymaga megváltoztatta a divatot. Sőt, Chanel maga volt a divat.”

„Hódítani, uralni, szerelni: Gabrielle Chanel számára ez a három szó fejezte ki a függetlenséget és a feltétel nélküli szabadságot, amire egész életében törekedett.”

„A Mademoiselle úgy tartotta, hogy egy nő ragyogását a fekete szín emeli ki leginkább. Elérte, hogy a fekete ne a gyászolók és a házi cselédek színe legyen többé: 1926-tól kezdve a kis fekete ruhának köszönhetően a fekete szín az elegancia szimbólumává vált.”

„Az oroszlán fenséges állat. Lehet őt csodálni, lehet tőle félni, lehet rá vadászni, de Coco Chanel úgy döntött, hogy megszelídíti.”

„Chanel a karrierje kezdetétől szembement a női divatról alkotott hagyományos sztereotípiákkal. Hamar elvetette a kényelmetlen, vastag anyagokat és a bumfordi, cicomás ruhákat, amelyek nem alkalmazkodtak megfelelően a női testhez. A hitvallása élete végéig megmaradt: visszafogott elegancia.”


A sorozat hamarosan megjelenő, további kötetei

Élj úgy, mint Harry Potter

Vegyünk példát a leghíresebb varázslóról! Harry Potterhez hasonlóan bátran nézzünk szembe a nehézségekkel, tanuljunk a hibáinkból, és – ami még ennél is fontosabb – ápoljuk a barátságainkat. Tanuljuk meg az ifjú roxforti varázslótanonccal és barátaival, Hermionéval, Ronnal és a többiekkel együtt, mit jelent a kitartás, az önuralom, a nagylelkűség és az érzéseink elfogadása.

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a roxforti diákot, akinek a homlokán különleges forradás húzódik, de most először lép elénk mint életmód-tanácsadó. Harry Potter, hét könyv, nyolc film és számos adaptáció főszereplője, a popkultúra kultikus alakja végre-valahára része lehet a mindennapjainknak: jó tanácsaival segít, hogy legyőzzünk minden akadályt, és elérjük a céljainkat.


Élj úgy, mint James Bond

Lehet bennünk is egy morzsányi James Bondból, aki nap mint nap megmenti a világot? Lehetünk-e erősebb, függetlenebb verziója önmagunknak? Igen, vegyünk csak példát a legismertebb ügynökről!

A női szívek elcsábításán, az egzotikus utazásokon, a lazaságon, a kockázatos kalandokon, a hősi nagyságon és mindazon túl, ami mélyen bennünk felépíti a Bond-univerzumot, ott van Bond lényének legvonzóbb eleme: az autentikussága.

James Bond karizmatikus, ugyanakkor érzékeny és humoros is, aki tudja, hol a helye a világban. A könyvből kiderül, hogyan épül fel ez a fajta autentikus személyiség, és mi a titka a céltudatos, mégis könnyed fellépésnek.