Egy kis gasztro

Friss meleg gasztronómiai könyveket ajánlunk nagyevőknek és tudatosan étkezőknek.

Martin Kintrup:
Burgerek nagykönyve
A legjobb receptek

Az utóbbi években a konyhaművészet újra felfedezte a kreatív street foodot, amihez hozzátartozik a hamburger reneszánsza is. A legfinomabb húspogácsákkal, ropogós, mégis puha zsemlékkel, fűszeres szószokkal és mindenféle csábító extrával a konyhaművészet mostohagyermekéből a burger egy külön életstílust képviselő trend étellé vált.

A magam részéről, köszönöm, de megvagyok a gyorsétteremláncok satnya burger-utánzatai nélkül – a saját készítésű burger a menő! A legjobb összetevőkből készült házi hamburger valódi kinyilatkoztatás, amely a saját készítésű hamburgerzsemlénél és húspogácsánál kezdődik, és a szószoknál, a köreteknél és a salátáknál ér véget. A receptek összetevői közül, amit lehet, mindent magam készítek el – és higgyék el nekem, a különbség leírhatatlan. Az amerikai étkezési kultúra hatásai mellett szívesen merítek ihletet a mediterrán, keleti és ázsiai konyhaművészetből is. Az olyan újdonságok, mint a pesto, humusz vagy az algasaláta, teszik a burgerek világát még színesebbé, ízesebbé és változatosabbá.

A burgerpogácsa készülhet marhahúsból, lassan sült sertéshúsból, halból, sajtból, sőt lehet vegetáriánus vagy akár vegán is: számomra minden burger egy műalkotás. 40 fantáziadús burgerrecepttel és még ugyanennyi zsemle-, húspogácsa-, szósz-, köret- és salátarecepttel Ön is egy csapásra a burgerkészítés mesterévé válik.

 

Martina Kittler
Lúgosítás felsőfokon:
Gyógyító ételek és italok

Amikor levertnek, idegesnek, fáradtnak érezzük magunkat, gyakran szervezetünk túlsavasodása áll a háttérben. De helyes étrenddel és odafigyeléssel visszaállíthatjuk a sav-bázis egyensúlyt, ráadásul úgy, hogy tulajdonkéépen semmiről nem kell lemondanunk, ami finom.

Kötetünkben közel 80 egyszerűen elkészíthető, egészséges, egyben tápláló étel és ital receptjét kínáljuk mindenkinek, aki bázikus étrendet szeretne követni – mindezt a könyv végén található egyhetes mintaétrend kíséretében.

Gazdagítsuk napi menünket zöldségekkel, gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel és salátákkal, hogy újra egyensúlyba kerüljünk. Rövid idő alatt frissebbnek és könnyebbnek fogjuk érezni magunkat – testileg-lelkileg egyaránt.

 

 

Nicola Greene
Diabetikus finomságok

Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz megelőzése és kezelése azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyaszthatunk édességet: ellenőrzött szénhidrát-bevitellel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Könyvünkben több mint 100 egészséges és finom recept található azok számára, akik szeretnék elkerülni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. 100 káprázatos, fél órán belül elkészíthető fogást ajánlunk elfoglalt embereknek, akik kedvelik az egyszerű, elegáns és egészséges ételeket.

Az ajánlott fogások többsége könnyen elkészíthető, a választást nehézségi kódok segítik: 1 (nagyon egyszerű), 2 (egyszerű), 3 (van benne kihívás).