Friss megjelenések a Partvonalnál

Az új könyves sorozat egy-egy neves kiadó legújabb könyveit mutatja be. Elsőként a Partvonal kiadó köteteit ajánljuk szeretettel.

MEGJELENT!
Jimmy Carter: Teljes élet – Visszatekintés 90 évesen

Jimmy Carter Nobel-békedíjas politikus, Georgia állam kormányzója, 1977 és 1981 között az Amerikai Egyesült Államok 39., demokrata párti elnöke. Neki köszönhetjük, hogy a magyar koronázási ékszerek 1977-ben visszakerülhettek Magyarországra.
Önéletrajzában nyílt őszinteséggel ír a gyermekkoráról, vidéki gyökereiről, a Mély Dél puritán és sokszor rasszista szemléletéről. Apja halála után elhagyta a haditengerészetet, hogy kézbe vegye a családi gazdaság irányítását. Könyvében részletesen mesél a családi kapcsolatairól: felesége, Rosalynn nemcsak a magánéletben, de Carter közéleti tevékenységében is hű társa. Mindketten a mai napig aktív szerepet játszanak a Habitat for Humanity nemzetközi lakásépítő mozgalomban.

Carter volt az első, akit becenevén iktattak be a hivatalába. A kisemberek elnökének vallotta magát, sokat foglalkozott az emberi jogokkal, és mindent megtett azért, hogy Amerika erkölcsi súlyát visszaszerezze a vietnami sokk után. A Teljes élet egy rendkívüli ember gazdag és boldog életébe nyújt bepillantást, akinek a sikerek mellett az emberi kudarcokkal és a 20. század súlyos problémáival is meg kellett küzdenie. Az exelnök személyes hangvételű visszatekintését saját festményei és versei teszik különlegessé.

 

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

Egy nő, aki nem akart többé megfelelni.
Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát.
Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit. A főszereplő Liznek akit a regényből készült filmben Julia Roberts alakít mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: gazdag férj, álomház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Az élete egyik pillanatról a másikra romokban hever, látszólag ok nélkül. A harmincéves írónő hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságából. Nekivág a nagyvilágnak, és egyéves világ körüli útnak indul, hogy végre rájöjjön, ki is ő valójában, és mit akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között, varázslatos helyszíneken egészen új szemszögből tekinthet magára és az élet boldog pillanataira.


A nagy sikerű Big Magic szerzőjének őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mára kultikus olvasmány: a szabadon gondolkodó lányok, asszonyok bibliája. Tíz éve jelent meg először, és a mai napig töretlen népszerűségnek örvend világszerte. Az évfordulós kiadás új előszavában Elizabeth Gilbert személyesen is üzen rajongóinak.

 

Rupert Isaacson: Hazatérés – A Lóháton története folytatódik

Nem azt akartam, hogy ne legyen autista. Azt akartam, hogy boldog legyen.

A Lóháton című első rész főszereplője egy autista kisfiú, Rowan, aki saját világába zárva küzd a dührohamokkal, és képtelen kommunikálni a környezetével. Édesapja, Rupert felfedezi, hogy a lovak révén kapcsolatot teremthet fiával, és segíthet neki abban, hogy megbirkózzon a hétköznapi élet nehézségeivel.
A Hazatérésben bepillanthatunk a család és a körülöttük élő segítők mozgalmas hétköznapjaiba, és szemtanúi lehetünk, hogyan születik meg a mozgáson, az állatok és a természet közelségén alapuló Horse Boy módszer. Rowan megtanul írni és olvasni, sőt, egyre magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válik: kiskamaszként színdarabot ír, filmet forgat, és megtalálja a kapcsolatot a külvilággal.


A történet legfontosabb üzenete: az autizmus nem gyógyítható, de nem is jelenti a világ végét. Egy lehetőség arra, hogy új élmények és kapcsolatok kapuit nyissuk ki. A fájdalmasan humoros, őszinte elbeszélésből megismerjük egy apa sikeres, de sokszor küzdelmes útkeresését: hogyan fogadja el fia autizmusát és a saját korlátait, hogyan ismeri fel a közösség teremtő erejét, és mindezt hogyan állítja más, hozzá hasonló helyzetben élő családok szolgálatába.

 

Elma van Vliet: Apa, kérlek, meséld el nekem!

Milyen gyerek voltál? És én milyen voltam kiskoromban? Mi a legkedvesebb emléked az édesanyádról? Emlékszel még, mikor és kibe voltál először szerelmes? Mi változott meg az életedben, amikor anyával összeházasodtatok? Mit tartasz életed legnagyobb sikerének?

Különleges emlékkönyv, tele izgalmas, olykor egészen szívhez szóló kérdésekkel. Kiváló ajándék minden édesapának, és egyúttal minden gyermeknek. Kérjük meg édesapánkat, válaszoljon a kérdésekre, hogy lejegyezhessük a gondolatait. Így lesz ez az egyik legszemélyesebb könyv, amit valaha a kezünkbe vettünk.

És ez még csak része az egésznek. Legközelebb szintén partvonalas újdonságokkal jelentkezünk. Addig is látogass el a Partvonal Kiadó oldalára, ahol egyaránt találni régiséget és újdonságot is!