Harry herceg szerint testvére, Vilmos fizikailag bántalmazta

Az esetről a hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében ír.

Január 10-én jelenik meg külföldön Harry herceg önéletrajzi könyve Spare címmel. A könyvből a The Guardian állítólag már megszerzett egy példányt, és a lap szerint ebben olvasható egy incindes, melynek során Vilmos megragadta és a földre lökte Harryt egy vita hevében, melynek középpontjában Sussex hercegének Meghan Markle-lel kötött házassága állt.

Az állítólagos esemény a Nottingham Cottage-ban történt, ahol Harry akkoriban élt. Itt szólalkoztak össze Meghan és Harry kapcsolatán a testvérek, és Vilmos azt mondta, azért jött, hogy segítsen.

“Most komolyan, ezt te segítségnek nevezed?!”

– vágott vissza Harry, majd mikor látta, hogy testvére dühbe gurul, kiment a konyhába, ahová Vilmos káromkodva követte. Itt Harry megpróbálta lehűteni a bátyját, és töltött neki egy pohár vizet: “Vili, nem tudok beszélni veled, mikor ilyen vagy”.

Harry a könyvben a következőképpen részletezi az állítólagos bántalmazást:

“Letette a vizet, majd rám rontott. Olyan gyorsan történt minden. Megragadta a galléromat, letépte a nyakláncomat és a földre lökött. A kutya táljára zuhantam, ami összetört alattam, és a darabjai felsértették a hátamat. Egy pár pillanatig kábán feküdtem, majd felkeltem, és mondtam neki, hogy hagyjon békén”.

Ezután Vilmos azzal cukkolta Harryt, hogy vágjon vissza, de a testvére ezt megtagadta. Végül Vilmos bocsánatkérés nélkül távozott. Állítólag Harry hátán még mindig látszanak a kutyatál által ejtett horzsolások és zúzódások.

(via The Independent)