Irodalmi kvízkötettel állt elő a POKET Zsebkönyvek

Irodalmi kvízkötettel állt elő a POKET Zsebkönyvek. A kötet nagykövete ez alkalommal pedig nem más, mint Gundel-Takács Gábor. A zsebkvíz klasszikus papírformájával az offline, kézzel fogható jelenlét élményét szeretnék elősegíteni a hosszú, korlátozásokkal és digitális jelenléttel teli időszak után.

A nemrég megjelent kvízkötet célja, hogy a kvízjátékosok irodalmi tényeken és ismeretanyagokon, idézeteken és életrajzokon keresztül a csapatmunkára, a közösen felfedezett tudás örömére találhassanak rá.

„Persze, az okostelefonokról minden információ egy kattintásra elérhető. A megszerzett és magunkévá tett, »offline« tudás azonban felvértez, kíváncsivá és érzékennyé tesz, segít megérteni, rendszerezni a körülöttünk száguldó világot, a mindenkit elárasztó információhalmazt.” – olvasható a kötet előszavában.

Forrás: POCKET Zsebkönyvek



Az új kötet sem maradt nagykövet nélkül, ez alkalommal Gundel-Takács Gábor ajánlásával láthatjuk az automatákban vagy online. A többek között az Áll az alku! és Maradj talpon! vetélkedő műsorvezetője így nyilatkozott a kötet kapcsán: „Korunk nagy tévedése, hogy mindent meg lehet keresni a »gugliban«. Mert keresni csak az tud, aki kérdéseket tud feltenni. Gondolkodni csak az tud, akinek vannak gondolatok a fejében. Csak a tudásból lesz bölcsesség.”

A kvízeket Balaton-parti napozásokhoz, hétvégi házas pihenésekhez vagy baráti, családi összejövetelekhez is jó szívvel ajánlja a POKET Zsebkönyvek csapata.

A kötet április 30-tól elérhető a POKET automatákban és a poketonline.hu oldalon.