J.K. Rowlingnak már nagyon elege van egy rajongói kérdésből

Twitteren kérdezték meg tőle, melyiktől mászik a falra, elárulta.

Így jár, aki világsikert alkot: a rajongók mindent akarnak tudni Harry Potter világáról, és nem átallnak folyton kérdezősködni J.K. Rowlingtól. A szerző türelemmel válaszolgat ezredjére is ugyanarra a kérdésre, de néhányból már (érthetően) nagyon elege van.

Mark Harris újságíró, a Five Came Back című könyv szerzője, amely Hollywood öt legendás rendezőjéről szól, akik élesben végigfilmezték a 2. világháborút (a Netflix kiváló dokumentumfilmet forgatott belőle), Twitteren kérdezte meg Rowlingot, hogy ha egy liftben rekedne valakivel, hogyan lehetne alapból elbaltázni a társalgásukat?

Rowling nem vacakolt: kiszalad a világból, ha azzal állnak elő a rajongók, hogy ha a kviddicsben elkapják a cikeszt,  vége a meccsnek - de akkor miért kap az a csapat 150 pontot? Ennek semmi értelme. És így tovább, és így tovább - tette hozzá az író. 

Ez első hallásra tényleg jogosnak tűnne, de a kviddicsben pontozás alapján hirdetnek győztest. És aki sokallná a cikeszt elkapó csapatnak járó 150 pontot: ne felejtsük, hogy a fogónak piszok ügyesnek kell lenni, hiszen a cikesz kicsi és gyors, és közben még az össze-vissza száguldozó gurkókat is el kell kerülnie.

A tweet kapcsán többen is előálltak magvas kérdésekkel. Az egyik Hagrid székelési szokásait firtatta - vajon a Tiltott Rengetegben végzi a dolgát? Egy másik azonban tényleg érdekes: pontosan hány diákot vesznek fel a Roxfortba, és annak fényében mekkora a varázsvilág népessége? Ez a szerkesztőség tagjait is megihlette, és végül olyan kérdéseket vetettünk fel, hogy általában hol dolgoznak a végzett varázslók? A különböző iskolákba milyen nemzetiségű diákok járnak? Úgy tűnik, a Roxfortba csak britek. Melyikbe kerülne egy magyar gyerek? A Durmstrangot tartottuk a legvalószínűbbnek. Fontos dolgok ezek.