Kajdi Csaba különleges könyve a karácsonyi szezon meglepetése

Egyedülálló könyv jelent meg Kajdi Csabáról, amelyben az ország Cylájának utazásokban gazdag gyerekkoráról, a modellvilág útvesztőiről, kemény munkával felépített karrierről és persze Sanyikáról is rengeteget olvashattok.

A könyves kalandban Cyla cinkostársa, Papp Gergő Pimaszúr így mesél a könyvről:
„Kajdi Csaba János, az ismert modellügynök és rajongott influenszer, Annamária és György második fiúgyermeke 1974. augusztus 31-én született Budapest IX. kerületében…

Na, ez nem egy ilyen életrajzi könyv lesz.

Nem a nagy múltidézős, visszaemlékezős nagy monológok áradata, hanem nagyon is a jelen, persze minden fontos életrajzi eseménnyel átszőve, egy sülve-főve együttlevős, kísérős, követős, belebújós feltérképezés.

Egyfajta road movie, illetve esetünkben inkább road book. Napokat és heteket töltünk együtt itthoni fontos állomásokon és meghatározó külföldi helyszíneken. Például Pesten és Budán, Párizsban és a tervek szerint Nizzában. A könyv megírásának idejére – ahogy azt a korábbi tévésorozatban másokkal is megtette egy-egy napra – Pimaszúr beléköltözik. Eléggé izgalmas vállalkozás mindkettőnknek. Nyaralunk, bulizunk, főzünk, utazunk. Mindvégig sztorizunk, együtt sírunk és együtt nevetünk, mert közben folyamatosan felidézzük a legfontosabb eseményeket, helyszíneket, barátokat és szerelmeket, élményeket, érzéseket, balhékat, kudarcokat és sikereket. És közben nem fogom véka alá rejteni, milyennek látom én őt – a sokszor kicsit sem könnyű, végtelenül érzékeny és intelligens palit – ennyire testközelből. Miközben persze iszonyú hálás is vagyok, hogy ennyi mindent megtudhatok és elmesélhetek róla. Mindent, amitől az egyébként vérprofi és olykor kőkemény üzletember Kajdi Csabából mára az ország imádott vagy épp gyakorta támadott Cylája lett.
Arany-drága Követő-rajongó! Kövessetek most minket ezen az olykor felkavaró, de összességében mégis roppant szórakoztató élettörténeti és lelki utazáson.
Vagy ha nem, hát TAKA!” (Papp Gergő Pimaszúr)

Ízelítő a könyvből:
„Életünk során sok mindenkivel találkozunk, de hiszek benne, hogy sohasem véletlenül sodor össze minket az élet bizonyos emberekkel. Van olyan, akivel csak nagyon rövid időt töltünk el, vagy csupán egyetlen mondatot kapunk tőle, de az egy életen át elkísér, és akkor már megérte!

Egy alkalommal egy 14 éves kamasz fiú annyit mondott életbölcsességként egy számára rendkívül fontos és tisztelt 70 éves idős hölgynek, hogy „mindig mindenki csak kapni akar!” Ez a művelt és sokat látott idős hölgy ezt a gyermeteg megállapítást kapta útravalónak. És valószínűleg ezért is kellett találkoznia a 14 éves kamasszal. Ez a kamasz fiú én voltam. Az idős hölgy pedig gyerekkori mentorom.
Ezúttal viszont én most igenis adni szeretnék, nektek, olvasóknak! Bizonyítani, hogy az élet és az emberi kapcsolatok nem csak az elvárásokról szólhatnak. Nem lehet folyton csak kapni, éppolyan fontos adni is! Ez a könyv most pontosan ebből az indíttatásból született. Arra gondoltam, talán az én történetem adhat majd olyat valakinek, amit örökre eltesz, és kis hátizsákjában akár egy életen át visz majd magával egy-egy mondatot, felismerést. Nem Pulitzer-díjra és nem az irodalmi Nobelre hajtunk, Anyukám! A célunk pusztán annyi volt, hogy élményeket, némi személyes tanulságot és vidám perceket szerezzünk az olvasónak. Papp Gergő remek társam volt abban, hogy ez a mű elkészüljön. Kellő profizmussal, olykor túlzott hajcsárkodással, de végig humorral és szerencsére öniróniával nyúlt a sokszor elég érzékeny témákhoz. Az én érzékeny témáimhoz.
Bízom benne, hogy jobban megismer majd minket az olvasó, és ugyanolyan szeretettel fogadja ezt a kis könyvet, mint amilyen szeretettel írtuk. Nektek.

Na de most már TAKA olvasni, Anyukám, há’ jó pofa vagy!
A ti Cylátok” – Kajdi Csaba Cyla

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.