Legyél te is bajnok!

Új könyvében Polgár Judit lépésről-lépésre segíti győzelemhez a gyerekeket

A sakk egy igazán kivételes sport: képes időben és térben összekötni más-más nemzetiségű és korú játékosokat. Legyen szó férfiról, nőről, nagymamáról, nagypapáról vagy éppen gyerekekről, a sakk hidat képez az emberek között, és olyan stratégiákat tanít, amelyek az élet minden területén alkalmazhatóak.


Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női játékosa új könyvében azokhoz a gyerekekhez szól, akik már ismerik a sakk alapjait, de szeretnék fejleszteni tudásukat, és talán majd egy versenyen is szívesen részt vennének. A Legyél te is bajnok! a sakkútjára éppen csak rálépőkhöz szól és egy kicsit az ő szüleikhez, testvéreikhez, barátaikhoz, akikkel együtt lehet kalandozni ebben a csodálatos világban.
A kötet logikusan haladva, piramisszerűen segít tovább építeni az ismereteiket, ugyanakkor a gyakorlati példák mellett Polgár Judit olyan személyes történeteket oszt meg az olvasókkal, amelyek bemutatják, hogy az elméleti alapokat miként alkalmazta gyerekként a játékban, sőt az élete többi részén is. Mikor jön jól a közbeiktatott lépés vagy a gyalogszerkezet ismerete a mindennapokban? A Legyél te is bajnok! ezekre a kérdésekre is választ ad.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi volt az, amitől egy gyerek is magabiztosságot tudott szerezni, hogy kiálljon a felnőttek ellen és bajnok legyen, nézzétek meg ezt a videót, melyben Polgár Juditot Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője kérdezte.