Magvetős nyár

Júliusban a kövezkező könyveket ajánljuk a Magvető kiadó palettájáról:

Darvasi László: Trapiti, avagy a nagy tökfőzelék-háború

Egy szép napon fura kis manócska bukkan fel Kavicsváron, nem tudja, honnan és miért jött, csak azt, hogy Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől kell segítséget kérnie. Ő Trapiti. De ki tudja, mi az a Trapiti? És ki tudja, ki az a Trapiti? Mese a szeretet és a trapitizés erejéről.

Németh György illusztrációival
Előrendelés
Megjelenés: 2020. július 22.



Darvasi László: Trapiti és a borzasztó nyúl

Gonosz köd ereszkedik Kavicsvárra, és a Nagy Tökfőzelékháború után újabb veszély fenyegeti a városka nyugalmát. A Trapiti című meseregény folytatásában Darvasi László a műfaj legjobb hagyományait követve figyelemre méltó tisztelettel és szeretettel fordul a a gyerekek és a mesét szerető felnőttek felé.


Előrendelés
Megjelenés: 2020. július 22.

 

 

Esterházy Péter: Bevezetés a szépirodalomba


„Élt egyszer egy Író, maga is Olvasó.”

Esterházy Péter: Bevezetés a szépirodalombaEsterházy Péter először 1986-ban közreadott, nagy ívű "szöveggyűjteménye" a fontosságára és a népszerűségére való tekintettel immáron harmadik kiadásban jelenik meg az idén. A könyv, melyben helyet kaptak a Függő, a Kis Magyar Pornográfia, a Fuharosok, A szív segédigéi és egyéb, az első megjelenésük idején nagy visszhangot kiváltó és azóta is sokat emlegetett írások gazdagon szemlélteti az ezredvég egyik legjelentősebb magyar írói teljesítményét.

Előrendelés
Megjelenés: 2020. július 28.

 

Gabriel García Márquez: Azért élek, hogy elmeséljem az életemet

Rendhagyó önéletrajzi regényében Gabriel García Márquez felnövésének és íróvá válásának történetét meséli el. Milyen családi történeteket örökölt a szüleitől, hogyan nevelték az érzékeny kisfiút a nagyszülei, milyen tíz testvér között felnőtté válni? Miképpen alakították a szerelmek és a pályatársak García Márquez életét, hogyan befolyásolta az újságírás a szerző szépirodalmi munkásságát? A könyv különlegessége, hogy feltérképezi a világhírű író műveinek hátországát, bepillantást enged a művek önmagában is regényes keletkezéstörténetébe. Az önéletrajzot Székács Vera kiváló fordításában olvashatjuk.

Előrendelés
Megjelenés: 2020. július 30.