Segítünk, melyik szuper képregényeket kérd karácsonyra!

December 9-én rendezik meg a Hungarocomixot. Lesz új Pókember, visszatérnek Marabu mókás dodói, és itt debütál a Port.hu szerzőjének új albuma, a Mesék az ágy alól is!

Évek óta hagyományosan decemberben rendezik meg a hazai képregényes élet egyik legjobban várt eseményét, a Hungarocomixot, ahol még pont időben bezsákolhatjuk a karácsonyi ajándéknak szánt kiadványokat a képregénykedvelő rokonoknak – vagy akár saját magunknak. Idén a Hungaró a tavaly már bevált új helyszínen, a K11-ben lesz december 9-én.

Királyok és keresztek

Pár hónapja tűnt fel szinte a semmiből a Királyok és Keresztek ambiciózus szerzőgárdája Németh Levente rajzoló és Mészáros János, akik egy francia mintát követő, izgalmasnak és látványosnak ígérkező, ízig-vérig hazai történelmi képregénnyel akarják megmutatni: van élet idehaza a Trónok harcán túl is! A míves kötet az 1030-as évekbe viszi vissza az olvasót: a Német-Római Császárság vasöklű uralkodója támadást indít, hogy végleg kiszorítsa az egyre jobban megerősödő, de még mindig félnomád, és nem kis részben pogány magyarokat a Kárpát-medencéből. Az öregedő István király utolsó élő fiúgyermekét, a fiatal Imre herceget küldi háborúba, hogy olasz vitézeivel és a régi lovas harcmodort levetni nem tudó, de hűséges magyarjaival felvegye a harcot a talpig páncélos teuton lovagokkal. (Magánkiadás, 100 oldal, a rendezvényen csak 4000 forint)

Incal

A filmrendező Alejandro Jodorowskyt és a 2012-ben elhunyt Jean Giraud Mœbiust aligha kell bemutatni a képregények szerelmeseinek: évtizedek óta ők a legkiválóbb és legkeresettebb alkotók a francia képregénypiacon. Az alkotópáros mesterműve, az Incal egy 1981–1988 között futó, különleges sci-fi sorozat volt, amit Jodorowsky azután készített, hogy nem lett semmi a Dűne-adaptációjából (Luc Besson is sokat merített innen kultfilmjéhez, Az ötödik elemhez). A történet főhőse John DiFool, a disztópikus jövő egyik túlzsúfolt nagyvárosának dörzsölt magánnyomozója, aki mindenféle izgalmas kalandokba keveredik egy lebegő autókkal, robotokkal, űrlényekkel, technopapokkal és beszélő állatokkal teli világban. Figyelem! A kiadvány erotikus, obszcén és véres tartalmakban is bővelkedik, így az elolvasását csak 18 év felettieknek ajánljuk! (Pesti Könyv Kiadó, 50 oldal, a rendezvényen csak 3990 forint)

 

 

Dodóskönyv 1: Hé, Dodó!

Sajnos ma már nem létezik sem a Népszabadság, sem a Kretén című, másfélkegyelmű humormagazin. Szerencsére a Népszabadság és a Kretén legendás poéngyárosa, Marabu él és virul, sőt, idén tavasszal Korcsmáros-díjat kapott. Most pedig a Nero Blanco Comixnál adja ki újra 11 évvel ezelőtti, kacagtató comic stripjeit, a dilis bogarakra emlékeztető dodók mindennapjait bemutató Hé, Dodó!-t. A füzetben több tucatnyi zseniálisan vicces képsoron röhöghetünk, illetve ismerhetünk magunkra, ha pedig megvesszük a kiadvány ikerkötetét, a Mi van, Dodó?-t, garantált lesz a gyógyíthatatlan rekeszizomláz! (Nero Blanco Comix, 64 oldal, a rendezvényen csak 1800 forint)

 

 

 

 

Peter Parker Pókember különszám 2017

Természetesen azokról se feledkezzünk el, akiknek a képregény a '90-es évek Kandi Lapok-szériája óta egyet jelent Pókemberrel. A derék hálószövő kalandjait persze jó ideje már a Kingpin Kiadónál kell keresnie a műfaj hazai szerelmeseinek – szerencsére annyi Marvel-képregény jelenik meg az utóbbi években magyarul, hogy idén már új könyvszekrényt kell kérni karácsonyra a Jézuskától! A Peter Parker Pókember különszámban folytatódik a klasszikus, Stan Lee és az idősebb John Romita fémjelezte korszak bemutatása a 60-as évekből. Visszarepülünk oda, amikor Peter Parker még nem volt sebezhetetlen, a pókösztöne és a humora sem mentette ki minden rázós helyzetből, és ha egy bunyóban súlyosan megsérült, nem gyógyult meg másnapra, hanem bekötözött kézzel ment az óráira. (Kingpin Kiadó, 112 oldal, a rendezvényen 1950 forint)

 

 

 

 

Mesék az ágy alól

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei Hungarocomixon a PORT.hu munkatársai nemcsak lelkes, képregényimádó vásárlóként lesznek jelen, hanem az árusító pult túloldalán is. Ezen a rendezvényen debütál ugyanis Lakatos István legújabb képregényalbuma, az egyszerre kedves és rémisztő Mesék az ágy alól. És hogy kicsoda Lakatos István? Ő olyan, mint Pom Pom: hol ilyen, hol olyan. Egyszer elfoglalt illusztrátor, máskor díjhalmozó regényíró, újabban vitriolos stílusú filmkritikus. Most viszont visszatért a képregényekhez, és kötetbe rendezte az elmúlt években itt-ott megjelent korábbi munkáit (Lencsilány és a Kisgömböc, Miserere Homine, Fekete csönd és társai). A Mesék az ágy alól történetei mind-mind aprócska ajtók a csupa kalandot és izgalmat kínáló Lakatos-univerzumba – aki kedveli a sci-fit, a dark fantasyt, a horrort, a retrót és a dinoszauruszokat, bátran lépjen be rajtuk, nem fogja megbánni! Vigyázat, nem gyerekkönyv! (Kaméleon Komix Kiadó, 96 oldal, a rendezvényen csak 3200 forint, előrendeléssel 2800