10 dolog, amit nem tudtál az 55 éves Felicity Huffmanról

20 éven keresztül játszott különféle közepes sorozatokban, mire megkapta Lynette szerepét a Született feleségekben, és egy csapásra világhírű lett. Az ötvenes éveiben is óriási formában van, az utóbbi időben minden évben jelölik Emmy-díjra a férjével együtt.

1. Miután a Született feleségek talán legérdekesebb női karaktereként 2005-ben Emmy-díjat kapott, egy évvel később Oscarra jelölték a Transamerica című filmért. Ebben egy transzszexuális férfit játszik, aki váratlanul megtudja, hogy van egy 17 éves fia. Bár megpróbál neki segíteni, nem fedi fel magát előtte, hanem egy vallási segélyszolgálatnál dolgozó nőként mutatkozik be.


2. Bár New York-ban született, a gyerekkorát a hegyekben töltötte, ahová az édesanyjával költöztek a hetvenes években. Itt sokat jártak túrázni, és az órákig tartó menetelések alatt megtanult jódlizni. Ezt a tudományát röviden be is mutatta idén egy reggeli beszélgetős műsorban
Christian Slater előtt.

 

3. Annyira szeret olvasni, hogy minden nap felkel 5 órakor, mert csak akkor van rá ideje. Így viszont este 9-re nála gyakorlatilag véget ér a nap.

4. 20 éve házasok William H. Macyvel, és mikor összejöttek, akkor még a Fargo színésze volt a híresebb. Felicity Huffman egy évig csak vágyakozott utána, mire egyáltalán észrevette őt.

5. Azóta összesen öt olyan év volt, amikor mind a kettőjüket jelölték Emmy-díjra. 2015 óta minden évben esélyesnek számítottak, Felicity Huffman a Bűnök és előítéletekkel (American Crime), William H. Macy az éppen a nyolcadik évadjánál járó Shameless - A szégyentelenekkel.

6. Az édesanyja eredetileg Octaviának akarta elnevezni, mikor a hét testvére után megszülte őt. Végül Felicity lett, és Flickának becézte.

7. 2002-ben indította el a What the Flicka, azaz WTF nevű oldalt, ahol az anyaságról és a gyereknevelésről jelennek meg cikkek különböző szerzőktől. Többek között a tökéletes anya mítoszát szeretné lerombolni ezzel, és csökkenteni a nőkre nehezedő nyomást.

8. Otthon saját szerszámoskészlete van, és tudja is, hogyan kell használni. A férje szintén nagy barkácsember, a lakásukba több bútort saját maga készített el.

9. Egyszer belekeveredett egy lövöldözésbe New Yorkban. Bár nem sérült meg, a rendőrség tanácsára egy időre el kellett hagynia a várost a saját biztonsága érdekében.

10. A Bűnök és előítéletek (American Crime) első évadában barna kontaktlencsét viselt, és smink nélkül, őszülő hajjal játszotta az előítéletes középkorú anyát, akinek meggyilkolták a fiát. Mindezt azért, hogy semmiképp se a Született feleségek 8 évadából ismert karakterével azonosítsák a nézők. Utólag azt nyilatkozta, hogy így csak 2 percet kellett a forgatási napok elején a sminkeléssel töltenie, és ezt nagyon élvezte.