10 érdekesség a filmről, amiben Ryan Gosling Russell Crowe-val nyomoz

A Rendes fickókban újra megmutatta a Halálos fegyver és a Durr, durr és csók forgatókönyvírója, hogy miért szeretjük. A vasárnap esti ismétlés örömére összeszedtünk néhány érdekességet a filmről.

1. Shane Black az eddigi filmes pályafutása alatt tökélyre fejlesztette a fura párokra épülő akcióvígjátékokat, mint a Halálos fegyver, Az utolsó akcióhős vagy  Durr, durr és csók. A páratlan életmű egyik legújabb darabja a Rendes fickók, amiben ezúttal Ryan Goslingot és Russell Crowe-t boronálta össze. A színészek azt nyilatkozták, hogy már az első olvasópróbánál úgy egymásra éreztek, és olyan jól szórakoztak, hogy olvasás közben teljesen megfeledkeztek a közönségükről és a visszajelzésekről.

 

2. A film eredetileg a jelenben játszódott volna, de ebben a formában egyik stúdiót sem érdekelte. Így áthelyezték az egészet a hetvenes évekbe, és végül készítettek hozzá egy előzetest is a kor stílusában, de maga a film is a régi Warner Brothers logóval indul.

 

 

3. A krimi-vígjáték azzal kezdődik, hogy egy Misty Mountains nevezetű pornósztár öngyilkossága után kezdenek nyomozni. A nevet a film egyik gyártócégéről kapta, és magyarul azt jelenti: ködös hegycsúcsok.



4. A liftes jelenetben ugyanaz a szám hallható a háttérben, mint a Blues Brothers 2000 liftes jelenetében. A szám címe The Girl From Ipanema.

 

 





5. Russell Crowe egy lecsúszott, alkoholista verőlegényt játszik, és a színész úgy érezte, hogy fel kell szednie néhány kilót, hogy hitelesen alakíthassa a szerepet. Azt mondta, így valóban úgy néz ki, mint egy testes kidobó.

 

6. A fényűző lakás, ahol a filmben a hírhedt pornóproducer házibuliját tartják, a való életben egy Grammy-díjas atlantai hiphop producer, Dallas Austin háza, ami a híres emberek lakásait bemutató MTV Cribs című műsorban is szerepelt.

 

View this post on Instagram

A post shared by Dallas Austin (@dallasaustins) on

 

7. Amikor Russell Crowe karaktere egy idősebb fickóval bunyózik a buliban, akkor ugyanazt az ütéskombinációt viszi be neki, mint amit Commodus ellen használt a Gladiátorban.

 

8. Az 1997-es Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential) óta ez az első film, amiben együtt szerepel Russell Crowe és Kim Basinger. Csak a kilencvenes években még Kim Basinger játszotta a megmentésre váró szőke nőt, a Rendes fickókban viszont ő a magasrangú, korrupt kormánytisztviselő, akinek a lánya szorul megmentésre.



9. A Rendes fickókban többször utalnak Shane Black korábbi filmjeire. A Halálos fegyvernek az elején is meghal valaki, aki pornófilmekben szerepel, Az utolsó cserkészben ugyanazzal a kifejezéssel nevezi semmirekellőnek az apját a lánya, mint itt, az Utánunk a tűzözönben is szerepel egy kacsás rajz, és Robert Downey Jr., aki a Vasember 3-ban és a Durr, durr és csókban is szerepelt, itt is felbukkan egy aprócska szerepben. Álszakállal és arcán egy nagy adag művérrel ő játssza a hullát, akit a producer buliján megtalálnak.

 



10. Amikor a film végén koccintanak, azt mondják: “A madarakra!”. Ezt két olyan színész mondja egymásnak, akiknek a vezetékneve nagyjából egy madár neve. A “crow” varjút, a “gosling” kislibát jelent. Utóbbira utal az is, hogy miután Gosling karakterének eltörik a keze, a gipszen egy kisliba rajza látszik.