15 év után fény derült az Alkonyat egyik kínzó rejtélyére

Az első film rendezője arról beszélt, miért nem ő jegyzi a folytatásokat.

Most novemberben tizenöt éve, hogy bemutatták az egyik legmegosztóbb vámpír-franchise, az Alkonyt első részét. A Stephenie Meyer regényén alapuló filmet Catherine Hardwicke rendezte Kristen Stewart és Robert Pattinson főszereplésével. Az első filmet további négy követte, ám ezeket már nem Hardwicke rendezte: hogy miért alakult így, arról nem rég beszélt egy 15. évfordulós rendezvényen.

Korábban olyan pletykák röppentek fel, hogy Hardwicke azért távozott, mert nem tudta összeegyeztetni az idejét a forgatással és költségvetéssel sem értett egyet. Most kiderült, hogy erről szó sem volt, sőt, a rendezőnőnek lehetősége lett volna elkészíteni a folytatást, de visszautasította.

„Őszintén szólva, az első könyvet szerettem a legjobban: friss volt és eredeti, sosem olvastam hasonlót. Korábban olvastam vámpírokról, akik London és Párizs sötét sikátoraiban élnek, de ezek fent vannak a fán, fényes nappal. Azt gondoltam: »Ez őrület!« Egyszerűen imádtam. De a többi könyvet nem szerettem meg ennyire. Szóval, eléggé boldog voltam, hogy megcsinálhattam az elsőt, mert azt szerettem volna leforgatni, és bár a szerződésem szerint a többit is megrendezhettem volna, nem akartam: úgy voltam vele, hogy azt inkább más nők rendezzék. Ám hiába köveztem egy kicsit ki ezt az utat, végül a többi filmet nem nők rendezték.”

Érdekes elképzelni, milyen lett volna, ha Hardwicke viszi tovább a franchise-t, hiszen az ő egyedi vizualitása teljesen eltűnt a későbbi filmekből. Női rendező viszont képbe került egy időben:

a Hajnalhasadás második része kapcsán tárgyaltak Sofia Coppolával,

ám ő visszautasított a rendezést, mivel több részlet is furcsa volt neki – például az, hogy Jacobnak „bevésődik” Renesmee.

ez is érdekelhet

10 érdekesség, amit lehet, hogy nem is tudtál az Alkonyatról!

Mi lett volna, ha Robert Pattinson helyett Henry Cavill a búskomor tinivámpír? Tudtad, hogy Kurt Cobain lánya is bejelentkezett Bella szerepére?

Tovább

 

(via Screen Rant)