5 bizonyíték, hogy a Muzsika TV az egyik legkirályabb csatorna

Ma már annyi tévéadó csábít önfeledt bambulásra, hogy a választás szinte elviselhetetlen pszichés teherrel jár. Most eláruljuk, miért érdemes minden mást félredobva a Muzsika Tv-nél lehorgonyozni.

1. Egyetlen valóságshow-t sem sugároz

Szerencse, hogy a Muzsika TV-t nem rövidítjük MTV-nek, hisz’ e hazai csodát vétek lenne összekeverni a valóságshow-gyárrá alakult rokonnal. Programjaiból nem derül ki, hogy a világ mely’ tengerpartjait népesítik be muris akcentussal ordibáló, egymással hajtépés és szex útján kommunikáló egyedi létformák, de tiniterhességek érdekfeszítő részleteit vagy emberek szórakoztató égetését sem mutatja be. Ehelyett csak ömlenek és ömlenek a dallamok, melyek nem feltétlenül kellemesek, de legalább változatosak.

2. Celebritkaságokat vonultat fel

A fellépők egy része a mulatós és a magyar nóta uralta boldog dimenzión túl is ismert, így az ügyesen időzítők akár Szacsvay László, Bródy János vagy Tunyogi Bernadett arcát is felfedezhetik. De nem is ők vagy a domináns műfaj szupersztárjai az igazán érdekesek, hanem azok, akiket egyszerű földi halandó csak ritkán pillanthat meg. Tudhatnánk a Muzsika Tv nélkül, hogy ki az a Tillinger Attila, aki közel két éve a Frizbiben nem kisebb személyiséggel, mint Terry Blackkel mérte össze intellektusát? Túlélnénk a szégyent, ha képtelenek volnánk őt azonosítani, amennyiben felbukkanna a Showtime Hajdú Péterrel című produkcióban? Talán igen, de inkább ne kockáztassunk!

3. Arra tanít, hogy legyünk magabiztosak és szeressük magunkat

A Muzsika TV azon adók közé tartozik, amelyeken a médiaátlagnál is fejlettebb önértékelésű műsorvezetők dolgoznak. E többfunkciós zsenik - az ősatya Dáridó mintájára - nem csupán bevezetik a válogatott zenei csemegéket, hanem sokszor saját előadásukat konferálhatják fel, vagy szerkeszthetik. Ez Balázs Palival, Sihell Ferryvel és a Kívánságperceket vezető Magyar Rózsával is sűrűn előfordul. Utóbbi az évek során azt is kiválóan begyakorolta, hogy hangja és szerény tekintete rezzenéstelen maradjon, amikor bejelenti, hogy valaki – a rövid műsoridő alatt már harmadszor – pont az ő dalával kíván boldog születésnapot imádott kis unokájának. Ennyi pozitív energia biztosan átragad a nézőre is!

4. Sehol sem látni ennyi mulatságos playbacket

Emlékszünk a Nagy durranás jelenetére, amelyben Valeria Golino olyan átéléssel énekelte a The Man I Love című nótát, hogy a hangja még akkor is szólt, amikor belekortyolt a poharába? Alaposan (vagy akár felületesen) odafigyelve az anti-MTV-n hasonló mutatványok százait élvezhetjük, a tetőpont pedig akkor jön el, amikor a lelkes művészek az adott dalban nem is hallható hangszereken „játszanak”.

5. Olykor egész rendes zenék is előkerülnek

Bármilyen meglepő, a Muzsika TV nem csak a mulatósról szól. A klipválogatásokban néhány vállalható pop és rock sláger is előbukkan a tuc-tuc és a magyar hiphop tengeréből, és vannak olyan szerzemények is, melyeket máshol már hiába keresnénk. Az így nyerhető ritka élmények minden korábbi szenvedésért kárpótolnak.