5 nagyszabású akciójelenet Roland Emmerichtől a rendező születésnapján

A Függetlenség napja rendezője az apokaliptikus akciójelenetek koronázatlan királya, aki semmilyen túlzástól nem riad vissza. Egyik nagy kedvence a Fehér Ház, amit majdnem háromszor is elpusztított.

Függetlenség napja

A Függetlenség napjában akkora űrhajók érkeznek Amerika fölé, hogy eltakarják a napot. Mielőtt evakuálhatnák az embereket New Yorkból és a fővárosból, a földönkívüliek halálsugara levegőbe repíti a Fehér Házat, az Empire State Buildinget, és milliók életét oltja ki.

 

Godzilla

Egy pecás legszebb álmából hirtelen rémálom lesz. Nem ez a rendező legkedveltebb filmje, de azért a mutáns víziszörny megjelenésének megadta a módját.

 

Holnapután

Emmerich vizes jelenetekben is nagyon erős, nemcsak a 2012-ben, a Holnaputánban is megrendezett egy gyönyörű cunamit. Itt éppen New Yorkot önti el egy hatalmas árhullám, és miután elsöpri a Szabadság-szobrot, Jake Gyllenhaal még épp az utolsó pillanatban menekül be előle egy forgóajtón.

 

2012

Nehéz egyetlen jelenetet kiemelni a 2012-ből, amiben már tényleg a csúcsra járatta a pusztítást Emerich. A Yellowstone kitörése sem gyenge, amit az őrült Woody Harrelson közvetlen közelről néz végig élete utolsó pár percében. Most mégis azt választottuk, amikor Arnold Schwarzenegger épp a tévében tart sajtótájékoztatót, mikor John Cusack beront a házba, az egész családját beparancsolja a kocsiba, és centiken múlik, hogy nem nyeli el őket az éppen megnyíló föld.

 

Az elnök végveszélyben (White House Down)

Miután a Függetlenség napjában és a 2012-ben porig rombolta a Fehér Házat, ennek a filmnek egyenesen az amerikai elnök rezidenciája áll a középpontjában. A buli viszont a Capitolium felrobbantásával kezdődik, majd ezután foglalják el a rosszfiúk a Fehér Házat egy végeláthatatlan lövöldözéssorozattal.