5 néznivaló, amit bűn kihagyni a héten - Brad Pitt, Viola Davis, Attenborough és új magyar sorozat

A hétfői napban az egyetlen jó dolog, hogy már most meg tudjuk mondani, miket nézhetsz a héten, ha leteszed a csavarkulcsot, meg a szénlapátot. Brad Pitt meztelen felsőteste, szőrös mellkasú jegesmedvék, Döbrösi Laura gésa-pillantása, és Hugh Grant zsakettje.

1. A Pszichopata Ügyvédi Közösség tovább folytatja áldásos tevékenységét. Még az eddigi gyilkosságokat sem sikerült elsimítaniuk, de máris megvan a következő áldozat. Nem is akárki... A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot című kihagyhatatlan sorozat 2. évadának 1. részét lehet most elkapni. (Hétfő, AXN, 22:00)

2. Mi lehet érdekes egy halom hóban, aztán egy csomó jégben, aztán még egy halom hóban? Ha a BBC készít természetfilmet a Sarkkörről, akkor nem kell feltenünk ezt a kérdést. Csodálatos légi és víz alatti felvételek garantálják az élményt, no meg Sir David Attenborough, aki a nevét adta a sorozathoz. Nem véletlen, hogy a Fagyott bolygót 9,1 ponttal jutalmazták az IMDB-n. (Viasat Nature, hétfő, kedd, szerda)

3. Legjobb barátom, Tyler, most az súgja a fülembe, hogy ajánljam a Harcosok klubját is, ugyanis annak ellenére, hogy a film nézése közben úgy érezzük magunkat, mintha egy kóros álmatlanségban szenvedő ember agyába szigszalagoztak volna be minket, hogy a filmnek egy épelméjű szereplője sincs, hogy a film egyszem női szereplője a hererákosok klubjába jár, és hogy Tylert már rögtön a mozi elején főbe lőnénk, mégis minden idők egyik legszórakoztatóbb skizo vígjátékáról van szó. Legalábbis Tyler ezt állítja az agyamban. (Szombat, Film+, 23:30)

4. Aranyélet a HBO-n! Mármint ez egy új sorozat címe, amely magyar szereplőkkel és magyar vonatkozásokkal fut, és ezen a héten tekinthető meg az első rész. A sztoriról dióhéjban annyit, hogy egy családról szól, akik megpróbálnak tisztességesen boldogulni, de hamar rájönnek, hogy ez itt nagyon nem megy. Ami viszont megy, az a sorozat, ugyanis a finn változat három évadot is megért, úgyhogy a miénk se lehet majd olyan rossz, hiszen végül is rokonok vagyunk. (HBO, vasárnap, 20:00)

5. A romantikus filmek kedvelői sem maradnak néznivaló nélkül. Sőt, nekik a romantika kimaxolását, vagyis egy kasszikus Jane Austen-adaptációt ajánlunk. Az Értelem és érzelem főszerepeiben Emma Thompsont, Kate Winsletet és Hugh Grantet látjuk. (Story4, kedd, 21:00)