5+1 film, amiből sorozat lett

A film- és sorozatgyártás is pont olyan, mint a zeneipar, nincs olyan akkordmenet, amit ne játszott volna el valaki. Így az a legjobb, ha a bevált recepthez nyúlnak a készítők és rommá adaptálnak mindent. A könyveket most mellőzzük, íme, 5 film, amik sorozatként folytatták.

Csillagkapu

Az 1994-es filmet még a piacra kerülés évében elkezdték sorozattá gyúrni, ami nem csoda, igény volt rá, hisz abszolút hiánypótlónak számított. Kurt Russel karakterét a tévés nagy öreg, mindenki MacGyvere, Richard Dean Anderson vette át. De lényegében semmi sem változott. Goauldok, párhuzamos univerzumok, amik rendre százszor fejlettebbek az emberek által ismert világnál, mégis géppityukkal felvértezve mennek felderíteni, mintha nem lenne teljesen mindengy. Egyszerű, de nagyszerű.

A titkok könyvtára

Az első film, A Szent Lándzsa küldetés 2004-ben látott napvilágot. Flynn Carsen, azaz a Carter dokiként ismert Noah Wyle konkrétan azt hiszi magáról, hogy ő egy Tia Carrerébe oltott Indiana Jones vagy mi, mert könyvtáros létére elkezd misztikus tárgyak után nyomozni, küzdeni, stb. Ebből még volt két egész estére elegendő akció, aztán 2014-ben (6 év némaság után) egyszer csak sorozatot kovácsoltak a sztoriból. Noah Wyle megmaradt húzónévnek, aki egy-két részben - eléggé elhanyagolhatóan, de azért - jelen van, viszont a munka oroszlánrészét új könyvtárosok végzik, akik nem azt várják, hogy a késedelmi díjjal, jól megszorongathassák a diákokat, ha nem időben hozzák vissza a Kötelező olvasmányok rövident.

Hegylakó

A legzseniálisabb halhatatlan-sztori evör: emberek, akik úgy maradnak fiatalok és erősek, ha levágják más halhatatlanok fejét, így megdelejezi őket az áram. Összesen 4 +1 film készült belőle, mindegyik epikus volt, de Christopher Lambert tévés verziója, Adrian Paul talán még nála is jobb volt. A sztori megmaradt, halhatatlanok kardoznak a 21. században és azt hajtogatják, hogy “Csak egy maradhat.”

Fargo

Az igaz történetnek eladott ordas nagy kamu, a Coen tesók agymenése a tévében is nagyot durrant, hiába telt el a két verzió között majdnem 10 év. Jó casting, ismert történet, kicsit másként, jó hangulat. Perfekt. A második évada meg talán még jobb, mint az első.

Alkonyattól pirkadatig

Robert Rodrigez bármit csinál, az valahol kult lesz. Az Alkonyattól pirkadatigra ez hatványozottan igaz, így amikor 2014-ben csinált magának egy tévét, mármint egy tévécsatornát, akkor egyből a saját filmjének feltámasztásával indította útjára. Nem is lett rossz. Hiánycikk az ilyen tökös vámpíros történet, így értékelik a rajongók a cuccot.

+1
A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső

Nagyot koppantam, amikor ennek a cikknek a megírásához elkezdtem kutatni az interneten és megláttam, hogy még Guy Ritchie egyik legjobban sikerült és számomra abszolút kedvenc filmjének is van sorozatosított verziója. Pedig de. 2000-ben készült és összesen 7 részt élt meg. Hogy miről szól, azt nehéz megmondani, mert a leírásban csak annyi van, hogy “egy embernek talicskányi pénze van és úgy dönt, hogy sztriptíz klubra fogja költeni.”