A 30 éves A remény rabjairól vall az egyik legszerethetőbb szereplő

Minden idők egyik legnépszerűbb Stephen King-adaptációjának a forgatása is fordulatos volt.

Számtalan emlékezetes pillanat van A remény rabjaiban, köztük az is, mikor Heywood, a félanalfabéta de jószívű rab megpróbál kibetűzni egy könyvcímet: a Monte Cristo grófjának emlegetése azért is jelentős, mert előrevetíti a sztori csattanóját. A Heywoodot alakító William Sadlerrel az RTL készített interjút A remény rabjainak 30. évfordulójára.

Forrás: Columbia Pictures

 

Szerepeltem a Mesék a kriptából című tévésorozatban. A legelső epizódban voltam benne. Az epizód egyik írója Frank Darabont volt. A forgatáson Frank odasétált hozzám és közölte, hogy szeretné, ha benne lennék A remény rabjaiban, épp most írja a forgatókönyvét. Valami olyasmit mondhattam erre, hogy persze, persze, ilyen helyzetekben ezt mondja az ember.

– mesélte Sadler a kezdetekről. A film rendezője és forgatókönyvírója, Frank Darabont komolyan vette az ígéretet, és első körben elküldte neki Stephen King kisregényét, amiből a forgatókönyv készült, majd pár hónappal később behívta meghallgatásra: már ekkor neki szánta Heywood szerepét.

Sadler imádta a forgatás menetét, mivel rengeteg idejük volt próbálni, ráadásul a forgatási helyszínen, a börtönben.

Volt időnk összerázódni, ami sokat segített, hiszen olyan alakokat játszottunk, akik hosszú évek óta össze vannak zárva.

A forgatáson is össze voltak zárva, és sok üresjárat volt, amit többek közt horgászással és azzal töltött, hogy doo-wop dalokat énekelt Morgan Freemannel.

Ez is érdekelhet

10 dolog, amit nem tudtál A remény rabjairól

A remény rabjait hivatalosan is mindenki imádja a világon.

Tovább

 

A beállások alatt, amikor felállítják a világítást és a kamerákat, szintén el kell ütni valamivel az időt a színészeknek: ekkor sztorikkal szórakoztatták egymást, amiben James Whitmore volt a legerősebb (ő alakította a börtön idős könyvtárosát).

De a legtürelmesebb várakozó Morgan Freeman volt, aki „csak ült a székében, magába mélyedve. Könnyen azt képzelhette róla az ember, hogy meditál. Spórolt az energiájával. Tudta, hogy akár tíz órába is beletelik, míg bekapcsolják a kamerákat.”

– emlékezett vissza Sadler, aki sokat tanult Freemantől a forgatáson.

 

(via RTL)