A 9 legrosszabb színészválasztás az internet népe szerint

Van, amikor a casting minden.

Nem kell egy filmnek nézhetetlenül rossznak lennie ahhoz, hogy az élményt elrontsa egy apróság, például, hogy nem a megfelelő színészt láthatjuk egy kulcsszerepben. Előfordul, hogy az adott színész képességeit meghaladja a feladat, de az is, hogy bár kiváló alakítást nyújt, alkatilag nem passzol hozzá a karakter.

A Screenrant stábja a Reddit filmes topikjait böngészve gyűjtötte össze, hogy kikkel elégedetlenek leginkább az oldal felhasználói.

Kedves Evan Hansen

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Porton már mi is többször írtunk arról, hogy milyen nagy divat Hollywoodban felnőtteket castingolni iskolások szerepére, és Stephen Chbosky (Egy különc srác feljegyzései, Az igazi csoda) sem tudott ellenállni a kísértésnek. Ben Platt 28 évesen játszhatta el a 17 éves gimnazistát, Evan Hansent. A döntés papíron logikus volt, hiszen Platt a Broadway-en is belebújt ugyanennek a karakternek a bőrébe, csakhogy a musical premierje még 2016-ban volt. Más kérdés, hogy egy fiatalabb színésszel sem lett volna sokkal jobb a film, a legfőbb bűne ugyanis az, hogy túl komolyan vette magát.

New York bandái

Forrás: Port.hu

 

Martin Scorsese filmje tele van jobbnál jobb alakításokkal és ihletett castingdöntésekkel. Daniel Day-Lewis természetesen mindig és mindenben jó, de John C. Reilly és Liam Neeson is kiemelkedik a mezőnyből Jim Broadbent és Brendan Gleeson mellett.

Cameron Diazról ugyanez már nem mondható el, nem sikerült ugyanis megoldania az ír akcentust. Annyi mentsége lehet csak, hogy ebbe a feladatba DiCaprio bicskája is beletört, ő is rendszeresen „visszacsúszik” az eredeti amerikai akcentusába.

Aljas nyolcas

Tarantino westernjében a Kurt Russell által alakított fejvadász a vesztőhelyre szállítja a hírhedt Daisy Domergue-t, amikor a kemény hóvihar elől menekülve kénytelen megszállni egy fogadóban. A film kétharmadánál derül ki, hogy (SPOILER) Domergue bandája, élükön a nő testvérével, már régóta ott rejtőzködik a fogadóban. A fordulat váratlanul éri a nézőket, ahogy a színész személye is, Channing Tatum ugyanis nem szerepelt a film promóciós kampányában. És sokak szerint nem is illik bele igazán a Tarantino-univerzumba.

King Kong

Forrás: PORT.hu

 

Peter Jackson nagyszabású filmjében az óriásmajom csak sokára fedi fel magát, mert eleinte Carl Denham rendezőt követhetjük, aki a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni egy állástalan színésznő közreműködésével.

Az új-zélandi rendező erre a szerepre Jack Blacket szemelte ki, ami szokatlan választás volt, hiszen a komikus korábban főként idegesítő, harsány fickókat alakított, mint a Rocksuliban, a Pop, csajok satöbbiben vagy A  nagyon nagy őben.

Hannibal

Forrás: RTL Klub

 

A bárányok hallgatnak Ridley Scott által rendezett folytatásában a hírhedt kannibál, Hannibal Lecter Firenzében él, egyik áldozata azonban azt tervezi, hogy Amerikába csalogatja és elfogja. Ehhez azonban szüksége van a doktor régi ismerősére, Clarice Starling FBI ügynökre.

Lecter szerepében természetesen visszatért Anthony Hopkins, de Jodie Foster nemet mondott a felkérésre, így utóda, Julianne Moore hálátlan helyzetbe került. Ha Oscar-díjra érdemes teljesítménnyel rukkol elő, a rajongók egy részét akkor sem tudta volna meggyőzni.

Godzilla (1998)

Port.hu

 

Roland Emmerich óriásszörnyes blockbusterét számtalan dolog miatt lehetne kritizálni, ebből csak az egyik a casting. A filmben akadnak izgalmas karakterek, de a főszerepet éppen az a Matthew Broderick kapta, akit soha nem lehetett túlzott karizmával vádolni – nem véletlen, hogy leghíresebb szerepeiben, a Meglógtam a Ferrarivalban és a Kábelbarátban is másodhegedűsöket alakított.

Emmerich egyébként már A függetlenség napjában is számított volna rá Levinson szerepében, de akkor nem ért rá – szerencsére, mert Jeff Goldblummal jobban jártunk.

Mátrix: Feltámadások

Forrás: InterCom

 

A Mátrix 4. része alaposa megosztotta a rajongókat, de még a film hívei sem fogadták kitörő örömmel, hogy Laurence Fishburne helyett egy másik színész alakította a legendás Morpheust. A citromsárga stricizakóba bújtatott Yahya Abdul-Mateen II ráadásul nem is az „igazi” Morpheust játssza, hanem annak valamiféle digitális megtestesülését.

Uncharted 

Az egyik legkedveltebb Playstation-videójáték, az Uncharted moziváltozatában „a szegény ember Indiana Jonesát”, Nathan Drake-et Tom Holland alakítja, aminek a sztár tinirajongói nyilván nagyon örültek. A videójáték hívei már egy fokkal kevésbé, Nathan Drake eredetileg ugyanis nagyon máshogy néz ki, mint a pehelysúlyú Holland. Nem véletlen, hogy eredetileg Mark Wahlberg alakította volna, csak olyan sokáig húzódtak az előkészületek, hogy időközben kiöregedett a szerepből. Más kérdés, hogy a nézők többségét a legkevésbé sem érdekelte, hogy a filmes és a játékbéli karakter nem hasonlít egymásra, úgy tódultak a moziba, mintha nem lenne holnap.

Pókember 3.

Forrás: Intercom

 

A tavalyi év legnagyobb képregényfilmes sikerében, a Pókember: Nincs hazaútban a multiverzumos kavarásnak hála a korábbi filmek főgonoszai is visszatérnek, mármint azok, akik tudták, hogy Pókember = Peter Parker. A Pókember 3.-ban feltűnő Venom is tagja elvileg ennek a klubnak, őt viszont hiába is kerestük az új filmben. Ennek egyik, és talán a legfőbb oka az, hogy a Topher Grace által alakított űrbéli szimbiótát annyira utálták a rajongók, hogy ebben a formában senki sem lett volna kíváncsi a visszatérésére. Ráadásul azóta kaptunk egy izgalmasabb és karizmatikusabb Venomot is Tom Hardy alakításában.