A belső kör

  • -ts- / Mancs

Nehéz a dél-franciaországi örmény maffiózók élete, hisz nem elég, hogy idáig kergette őket a török úgy 1915 táján, máig is kétkezi bűncselekményekből kénytelenek fenntartani tengerre néző patinás hajlékaikat, vagy mondjunk inkább kastélyt. Úgy is, mint trükkös gépkocsilopás, a szomszéd palotácskák komplett, faltól falig kipakolása - nagyjából ennyit látható a munka világából; keccsölnek, mint igavonó: kékgalléros társaság. Nagy hatalmú vezetőjük, mint az ácsok bandagazdája, maga is ott trógerol a gáton, mert egyfelől elkél minden szorgos kéz, másfelől csak az van elvégezve, amit ő csinál, csak az a portás van lelőve, akit ő megcéloz. Jean Reno adja e felelős vezetőt, aki apa is egyben, s mint annyi ebbéli társa, abban bízik, hogy egyszer egy szép napon majd a fia viszi tovább a családi vállalkozást, de az inkább nősülés útján önállósodna, mely tervét intenzíven ápolja egy csinos ápolónő, a nagyi megfáradt lábazatának értő és hatékony masszírozója. A rendező kedvenc szórakozása mindeközben az, hogy minél több beállításban próbálja úgy lefényképezni Jean Renót, hogy e nagy művész - aki haramiavezéri mivoltában már a filmmű előtt elvesztette egyik reménybeli utódját - arculata leginkább azokra a csőrös velencei maszkokra hasonlítson, amelyekbe lépten-nyomon belebotlunk karnevál idején. S nem kell csalódnunk, sikerül is neki maradéktalanul. Mondhatnánk, hogy már ezért megérte, de szépítenénk a valóságot.
Nos, A belső kör egy igyekvőn fotografált, érzelgős marhaság, kellemes környezetben, csupa lestrapált sztoripanelből összeróva, eszkábálva

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu