A csütörtök is erős lesz programokban, összegyűjtöttünk hozzá egy listát, hogy #maradjotthon, #szórakozotthon!

  • PORT.hu

Cirkuszi előadás, Bánkitó Karanténfesztivál, könyv, koncert és színházi közvetítések is lesznek.

Online babaklub

április 9. 10h

Közös mondókás, mesélős, játékos baba-mama foglalkozás az online térben. Készítsétek a hangszereiteket, otthoni csörgőt-zörgőt, és persze a gyerekeket! Az online foglalkozásokat itt követhetitek.

 

Totyogó torna online

Április 9. 10h

Vidám, játékos, zenés foglalkozás - használjátok ki a mozgás fejlesztő erejét! Színes és mókás babatorna sok mondókával, zenével, közösen ölben, sétálva, és egyéni feladatok kiegészítő eszközök segítségével. Az online foglalkozásokat a Mesélő Jelek Program csoportjában tudjátok követni.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Nyugalom

Április 9. 10h

Az AdniJóga csapata elhozza Nektek a nyugalmat az önkéntes karanténba is. Most még nagyobb szükség van a stresszoldás, a befelé figyelés, és a mozgás jótékony hatásaira. A jóga, a meditáció és a relaxáció erejével szeretnének ebben segíteni nektek. Csatlakozz heti kétszer, kedd este és csütörtök reggel és próbáld ki otthon a gerincjógát, a dinamikus flowt, a meditációt, a hangtálas relaxációt, és a gyerekjógát is, felnőtt szemmel! Az esemény Facebook-oldala.

 

Cirkusz+ LIVE

Április 9. 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

 

Tóth Csaba a karanténban! - Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

Április 9. 16h

Tóth Csaba politológus, szociológus, a társadalomtudományok és a fantasztikus világok közötti metszetek keresésének hazai úttörője lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. A beszélgetés a Líra Könyv Facebook-oldalán érhető el.

 

Ciróka Gyerekjóga - online foglalkozás

április 9. 16h

A #maradjotthon szellemében az óvodai és iskolai helyszíni csoportos órák is elmaradnak. Hogy ne maradjanak a gyerekek játékos mozgás nélkül, ezért hetente egyszer jelentkezik a Ciróka Gyerekjóga online, élő foglalkozással. Az online foglalkozás itt elérhető. 

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 9. 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link az eseményhez.

 

Budabeats w/ Chillum Trio, DJ Gandharva (PONTOON)s

Április 9. 17h

Telekom Electronic Beats: SzpottoljOtthon

"A Telekom Electronic Beats csapata tisztában van azzal, hogy ebben a helyzetben az otthon maradás a legjobb döntés. Ugyanakkor nekünk különösen szívügyünk az az ügyes és virágzó zenei közösség Budapesten, amelyikről rendszerint írunk, akikkel bulikat csinálunk, akikről azt szeretnénk látni, hogy prosperálnak és sikeressé válnak, és akikkel közösen szeretnénk elvinni az inspiráló hazai zenei aktivitások hírét minél messzebbre - és akik most sokan mások mellett is segítségre szorulnak." Az esemény Facebook-oldala.

 

 

Boridalok: Tücsök mesék - Pocsolya tükör LIVE

Április 9. 18h

Ezen a kis hétköznapi zenés tücsökmese-sorozaton keresztül összefűzve mutatja be Bori, a tavaly októberben megjelent "Süss fel kicsi nap" zenés verseskötet dalait. Minden dalhoz készült egy kis mese is, melyben a tücsök kalandjait követhetik nyomon a gyerekek, majd a mese végén kapnak egy megoldandó kérdést a következő fejezethez, amivel ők maguk is alakíthatják a történetet! Írd te is a mesét Borival!  Itt tudjátok követni!

 

Weöres Sándor Színház: A falu rossza (3 felvonásban)

Április 9. 18h

Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába. Az előadás Youtube-csatornájukon érhető el.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Áʟʟᴀᴍɪ ᴄᴇɴᴢúʀᴀ ✘ 2: ʜᴀᴍɪsíᴛóᴋ

április 9. 18.30h

Tiltott, Tűrt, Támogatott, Torzított. Fakenews, rendszerszintű torzítások, történelemhamisítás.
Milyen mértékben befolyásolják mindennapjainkat? Valóban szándékos rendszerszintű torzításról van szó vagy ez csak a 21. századi információdömping és online tartalomfogyasztás egyik velejárója? Milyen hatással van ez a karanténban töltött mindennapokra és a jövőre? 
A beszélgetést az Auróra oldalán élőben közvetítik, de 50 főnek lehetősége lesz részt venni a beszélgetésen ZOOM-on keresztül, ahol a beszélgetés végén teret kapnak a hozzászólások és kérdések.

 

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Ájlávjú - "Vizuális színház"

április 9. 19h

A Bartók Kamaraszínház tavaszi bemutatója az I love You de jó vagy, légy más! című musical-revü igazi zenés csemege. Több mint tíz éve játsszák nagy sikerrel az Off-Broadway-n és a világ más zenés színpadain. A mű hazai ősbemutatóját Ács János rendezte 2004-ben a Madách Színházban. Igazi bravúrdarab, amelyben négy fiatal színész ötvennégy szerepben csillogtathatja meg tehetségét. 
LINK a közvetítéshez.

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | A Kinedok bemutatja: TOKYO IDOLS

Április 9. 19h

Ha már unalmas a sok fikció, hagyd, hogy elvarázsoljon a valóság! A KineDok egy teljesen új típusú nemzetközi közösség: egyedi filmklub és alternatív filmterjesztői platform. Az élményt most megpróbálják virtuálisan is átadni. Nem tartják tovább vissza ezt az elgondolkodtató japán történetet, és megosztják veletek egy hét erejéig a Karanténfesztivál virtuális filmklubjában, a Bánkitó fesztivál Facebook-oldalán.

 

Miskolci Nemzeti Színház: Hello, Dolly!

Április 9. 19h

Dolly, a korán megözvegyült asszony a legtehetségesebb házasságszerző; mindenkinek társat talál. Ő maga viszont magányosan él. Most viszont elhatározza, hogy legújabb ügyfelét, Horace Vandergeldert megszerzi magának. A legkülönbözőbb őrült ötleteket eszeli ki, hogy meggyőzze Horace-t: ő az egyetlen asszony, aki egyáltalán szóba jöhet társkeresés céljából. Miközben ezen dolgozik, csak úgy mellékesen segít másoknak is rátalálni a boldogságra. Az örökzöld musical népszerű dallamaival önfeledt kikapcsolódást ígér, és rámutat, hogy soha nem késő szerelmesnek lenni. Közvetítés itt!

 

Az Újrakezdés Művészete - online önálló est

Április 9. 19h

Csórics Balázs, vagy ahogy sokan ismerik a Barátok közt sorozatból ismert Rudi online önálló irodalmi estje. Az esemény Facebook-oldala.

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Hatala Csenge

Április 9. 20h

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

 

Snow Patrol Live Stream

április 9. 21h

Snow Patrol rajongók, figyelem! A csapat livestream koncertre készül - ide kattintva beállíthattok magatoknak emlékeztetőt!

 

Dallos Bogi #maradjotthonchallenge

április 9. 19:00

Ma este 19:00-kor Dallos Bogival találkozhattok a #maradjotthonchallenge -ben! Az élő bejelenkezést Bogi és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is követhetitek, és persze kérdezhettek Bogitól a chaten!

 

Kiss V. Balázs: Tanulj velem bűvészkedni! #maradjotthonchallenge!

április 9. 17:00

Most, hogy otthon vagy, igazán megtanulhatnál bűvészkedni!  

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Élj otthonosan! Tánckurzus Grecsó Zoltánnal - Karanténfesztivál

április 9. 17:30

Ha fizikailag felkészültek vagytok, sokszor legyőzhetetlennek tűnő nehézségeken is könnyűszerrel felül tudtok kerekedni. Az energiával telt test önbizalmat áraszt, a megnövekedett koordinációs és megfigyelési képesség segít a táncban is hatékonyabban fejlődni. Grecsó Zoltánnak ezek alapján csak egy kérdése maradt mindannyiotokhoz: Miért próbálják az emberek évezredek óta ennyire görcsösen elnyomni a gondolatot is, hogy egy testben élnek? Albérlőknek hiszik magukat, és a lelket magasztalják, már ha képesek bármit is magasztalni. A kurzus központi témája a testtudat. 

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu