A Dűne rendezőjének első filmjét is megnézhetjük az HBO GO-n

És kiderült az is, hogy mely filmeket és sorozatokat szerették a legjobban a platform nézői.

A streaming a nosztalgiázásról (is) szól, ez tanulsága a két toplistának. A filmes ranglista élen ugyanis a Jóbarátok: Újra együtt végzett, míg maga a sorozat a kategóriájában harmadik lett. A magyar nézők szerették továbbá a Harry Pottert, a Gyűrűk urát, az Agymenőket, a Trónok harcát és a Szex és New York folytatását (És egyszer csak…). Az újdonságok közül az élmezőnyben végzett a nálunk eleve a streamingen debütált Wonder Woman 1984 és a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája, míg a sorozatok mezőnyében megőrizte népszerűségét A szolgálólány meséje és Rick és Morty.

FILM

10. Gyűrűk ura: A Gyűrű szövetsége
9. Harry Potter és a Titkok kamrája
8. Eredet
7. Mulan
6. Nagypapa hadművelet
5. Ragadozó madarak és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadítása
4. Harry Potter és a Bölcsek Köve
3. Wonder Woman 1984
2. Zack Snyder: Az Igazság Ligája
1. Jóbarátok: Újra együtt

SOROZATOK

10. A légikísérő
9. Agymenők
8. Csernobil
7. A boszorkányok elveszett könyve
6. És egyszer csak…
5. Trónok harca
4. Easttowni rejtélyek
3. Jóbarátok
2. Rick és Morty
1. A szolgálólány meséje


Ami a heti kínálatot illeti, érkezik Jay Duplass új vígjátéka (Valaki valahol), Villeneuve első játékfilmje, a Sivatag románca és a Liam Neeson főszereplésével készült Jeges pokol, illetve a legújabb G.I. Joe film, a Kígyószem: G.I.Joe - Kezdetek is. Lesz még francia családi film (Margot és Marguerite fantasztikus utazása), finn krimi (Az utolsók), és egy lenyűgöző romantikus dráma Vanessa Kirby főszereplésével (Eljövendő világ).

Ma, azaz január 17-én már nézhető a Valaki valahol (Somebody, Somewhere) 1. évadának első része.

Jay Duplass vígjátékát a komika és énekesnő, Bridget Everett élete inspirálta. Everett saját magát alakítja Sam karakterében, aki a felszínen egy igazi kansasi, aki minden gondjával együtt végső soron azért küzd, hogy megfeleljen a szülővárosa normáinak. Miközben a veszteséggel és saját maga elfogadtatásával birkózik, az éneklésben talál vigaszra. Közben egy olyan úton indul el, amelyen lépésről lépésre felfedezi önmagát és más hasonszőrű kívülállókat, akik szintén küzdenek a beilleszkedéssel, mégsem adják fel, hanem megmutatják, hogy igenis lehetséges megtalálni az embernek saját magát és igazi hangját.

Hétfőn debütál A sivatag románca (1998) is.

A Szárnyas fejvadász 2049 és a Dűne révén napjaink egyik legfelkapottabb rendezőjévé vált Denis Villeneuve első filmje egy romantikus dráma, főszerepben Simone Prévost fotómodell-lel, aki már 26 évesen kénytelen átgondolni egész életét, miután túlélt egy szörnyű autóbalesetet. Felmond a munkahelyén, lemondja Olaszországba tervezett útját, hogy felkeresse legközelebbi barátját, Philippe-et. Őt kéri meg arra, hogy vállaljon vele egy kisbabát. Philippe először hezitál, végül beleegyezik a különös ötletbe, azzal a feltétellel, hogy a gyermek fogantatására a sivatagban kerüljön sor. Így hát elhagyják Montréalt és elindulnak egy 24 órás útra Salt Lake Citybe, hogy megtalálják ehhez a megfelelő helyet.

Január 22-én, szombaton érkezik A szörnyetegnek meg kell halnia (The Beast Must Die, 2020) című sorozat első évada szinkronnal és felirattal.

A Wight-szigeten játszódó egyszerre lebilincselő és nyomasztó történet egy fiatal fiú halála körül forog. A hatéves fiú autóbaleset áldozata lesz, és gyilkosa elhajt a helyszínről. Édesanya, Frances (Cush Jumbo) bosszút esküszik és életét arra teszi fel, hogy megtalálja és megölje azt a férfit, akiről úgy gondolja, hogy az autó volánja mögött ült azon a végzetes napon. A nő saját kezébe veszi a dolgokat, és valóban nyomára bukkan a férfinak, beférkőzik a házába és tervet sző a meggyilkolására. Közben a gondokkal küzdő, ám briliáns Strangeways nyomozóra (Billy Howle) hárul a feladat, hogy kibogozza a tragédia hálóját, és az ügyet a legális igazságszolgáltatás medrébe terelje.

Szombaton négy film is debütál.

A Margot és Marguerite fantasztikus utazása (2020) bájos és kalandos vígjáték két hasonló gondokkal küzdő lányról, akik két nagyon különböző korban élnek: egyikük az 1942-ben megszállt Franciaországban, a másikuk 2020-ban. Mindkettőjüknek eltűnt az édesapja. A padláson elrejtett varázslatos láda elrepíti őket az időben a másikuk korába, hogy egymás életét éljék. A két párhuzamos, 80 évet átívelő narratívából megtudjuk, hogy a két lány hogyan küzd meg annak a kornak jellemzőivel és összetettségével, amelybe belecsöppennek, miközben mindketten édesapjukat is keresik. Vicces és lendületes mese két lányról, akik a bizalomról, szerelemről, bátorságról és a világban elfoglalt helyükről tanulnak egy lenyűgöző kaland során.

Jeges pokol (2020)

Miután egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada északi részén, a bent rekedt bányászok kimentésére mentőakció indul egy fúrótorony teherautó-sofőrjének irányításával (Liam Neeson), aki tapasztalt a „jégúton” való navigációban. A mentőakció sikere így is hajszálon függ, mivel a befagyott óceánon keresztül kell áthajtaniuk, hogy megmentsék a csapdába esett bányászokat, akiknek egyre fogy a levegőjük. Az olvadó vízzel és egy hatalmas viharral küzdve rájönnek, hogy a legsúlyosabb fenyegetés még csak most érkezik.

Az utolsók (2020)

Északi western a megszelídítetlen lappföldi tundráról, egy bányászfaluból. A főszereplő Rupi fiatal bányász, aki abban reménykedik, hogy a tundra feltárásával összekapar annyi pénzt, hogy örökre maga mögött hagyhatja a bányászfalu fullasztó porát. A munka azonban leáll, mert Rupi rénszarvaspásztor apja nem hajlandó eladni a földjét. Ráadásul a manipulatív bányatulajdonos szemet vet Rupi barátjának feleségére, akibe Rupi titokban szintén szerelmes. Most, hogy napról-napra veszélyesebb az élet a bányászfaluban, Rupinak el kell döntenie, hova és kihez tartozik. Ősei ősi tundrája vagy a személyes érdeklődésre számot tartó hideg terep?

Az éjszakai urai (2007)

Az 1980-as években Bobby Green (Joaquin Phoenix) New York egyik legmenőbb klubját irányítja, de a klubélet többnyire azzal jár, hogy szemet kell hunyni a kétes ügyek felett. Bobby hamar rájön, hogy karrierje – és akár az élete is – hirtelen véget érhet, ha kitudódik, hogy az apja ( Robert Duvall) a rendőrfőnök-helyettes, a bátyja pedig a hadsereg feltörekvő katonája (Mark Wahlberg). Bobby így azon mesterkedik, hogy ezeket az érzékeny információkat titokban tartsa mindenki előtt, kivéve odaadó barátnőjét, Amadát (Eva Mendes). Vadim, az orosz bűnöző könyörtelen nagykutya, akinek nem okoz problémát, hogy végleg elhallgattasson bárkit, aki keresztbe akar neki tenni. Amikor az orosz maffia elsöprő háborút hirdet a New York-i rendőrség ellen, a két tűz közé került Bobby kénytelen választani luxusélete és családja között, akiktől oly buzgón el akart szakadni.

Január 23., vasárnap érkezik a Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek (2021).

Főszereplője Henry Golding, vagyis Kígyószem ikonikus karaktere, egy szívós és kitartó magányos farkas, akit befogadnak az ősi japán Arashikage nevű klánba, miután megmentette örökösük életét. Megérkezvén Japánba az Arashikage beavatja Kígyószemet a nindzsa harcos útjába, miközben valami olyasmit is kap ebben a körben, amire nagyon vágyott: otthont. Ám amikor feltárulnak múltjának titkai, a harcos becsületét és hűségét is próbára teszik az ezt követő események, és fennáll a veszélye annak, hogy elveszíti a hozzá legközelebb állók bizalmát. A filmben szerepel még Andrew Koji Viharárnyként, Úrsula Corberó mint a Bárónő, Samara Weaving Scarlett szerepében, Haruka Abe mint Akiko, továbbá Takehiro Hira mint Kenta és Iko Uwais Kemény mester szerepében.

Eljövendő világ (2020)

Az Amerika északkeleti részén, a 19. században játszódó megindító románc két főszereplője Abigail (Katherine Waterston), egy farmer felesége és új szomszédja, Tallie (Vanessa Kirby), akik vonzódni kezdenek egymáshoz. A bánatos Abigail visszahúzódó férjét, Dyert (Casey Affleck) ápolja, míg a szabad szellemű Tallie szenved férje, a kontrollmániás és féltékeny Finney (Christopher Abbott) természetétől. A közöttük szövődő intimitás olyan űrt kezd betölteni az életükben, amelynek a létezéséről sem tudtak. A Mona Fastvold rendezte, Jim Shepard és Ron Hansen forgatókönyvéből készült szerelmi történet azt vizsgálja, hogyan győzi le az elszigeteltséget az emberi kapcsolatok intenzitása.

Neve Jo

A tízéves Jo a Shenandoah folyó mentén tölti napjait képzeletbeli barátjával, Selmával, horgászattal, fémet selejtezve – a túlélés a célja. Egyetlen vigasza egy régi CD, amelyet elhunyt anyja hagyott rá, egy folkalbum, amelyet vér szerinti apja, Johnny Alvarez készített. Éjszakáit zenehallgatással tölti, és arra vágyik, hogy találkozzon soha nem látott apjával. A lehetőség akkor érkezik, amikor Bill, erőszakos mostohaapja túladagolja a heroint. Eleinte nem tűnik fel, hogy nagy a baj, de hamarosan elfogy a pénz, és a holttest szaglani kezd. A lány a folyóba dobja, és elmenekül, amikor megérkeznek a zsaruk. Magához veszi Bill ütött-kopott Buick-ját, szerszámait és egy régi tévét, hogy gyorsan pénzt szerezzen, és Los Angelesbe indul, abban a reményben, hogy megtalálja biológiai apját.