A Halhatatlanok Társulata újabb örökös tagokkal bővült

A Halhatatlanok Társulatát az egykori Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

Öt év kihagyás után újabb tagokkal bővült a Halhatatlanok Társulata, az örökös tagságot megkapó művészek nevét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a kuratóriumot vezető Szinetár Miklós jelentette be.

A neves színészekből, előadókból és közéleti személyiségekből álló kuratórium négy kategóriában jelölt ki négy-négy művészt, ezt követően azonban már a közönség szava döntött, az ő szavazataik alapján választották ki azt, a kategóriánkénti két-két művészt, akik a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaivá válhatnak. A színművészek közül Benedek Miklós és Koltai Róbert, a színművésznők közül Esztergályos Cecília és Hernádi Judit, az operaénekesek közül Csavlek Etelka és Miklósa Erika, valamint Medveczky Ilona és Oláh Zoltán táncművészek lettek Halhatatlanok.