A Jégvarázs-betétdalt éneklő kislány több ezer ember előtt énekelt

A kijevi óvóhelyen szíveket facsaró Amelia Aniszovics nemrég egy lengyel sportcsarnokban énekelhette el az ukrán himnuszt, 13 800 ember előtt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, március 6-án került ki a Twitterre az a videó, amelyen az látható és hallható, ahogy a 7 éves Amelia a Jégvarázs című animációs film Let It Go című betétdalával próbálja elfeledtetni a kegyetlen valóságot az ostrom alatt álló ukrán főváros, Kijev egyik óvóhelyén tartózkodókkal.


A videó hatalmas karriert csinált: 16,8 millióan látták, és kedves sorokkal még Kristen Anderson-Lopez, a Disney-mese Oscar-díjas dalszerzője is reagált rá. Az elzártságról, a szabadságról és a büszkeségről daloló kis Amelia két héttel később pedig már nem kevesebb mint 13 800 ember előtt énekelt.

A lengyelországi Łódź Atlas Arenájában ugyanis jótékonysági koncertet tartottak, amelyen Ukrajna és Lengyelország leghíresebb előadói léptek fel, és – a szívszorító videó miatt – a kislányé lehetett a megtiszteltetés, hogy elénekelhette az ukrán himnuszt.


A Telex értesülései szerint egyébként Amelia hat napot töltött az óvóhelyen, mielőtt Lengyelországba menekült a családjával. Korábban számos világhírű előadó lépett már fel az Atlasban, így Amelia Aniszovics most olyan énekesek nyomdokaiba lépett, mint Lenny Kravitz, Kylie Minogue vagy Shakira.


(via Telex)