Karácsonyi kihívás 1 : a karácsonyfa-állítás

Nehezedre esik kiválasztani, hazavinni, befaragni a talpba és feldíszíteni a tökéletes karácsonyfát? Ne csüggedj! Kedvenc karácsonyi filmjeink és sorozataink igazolják, hogy ezekkel a problémákkal sokan küzdenek. Vicces videóválogatásunktól biztos jobb kedvre derülsz még akkor is, ha dől a fa...

1. lépés: A tökéletes fa hazaszállítása

Az Agymenők Pennyje és Leonardja igazán remek előkarácsonyi programot talált, miután a lány kiszúrt egy olyan faiskolát, ahol saját maguk vághatják ki a fenyőfájukat. Hőseinknek mindez jó ötletnek tűnt, de már a kidöntéssel akadtak gondok, majd a hazaszállítás és a lépcsőn való felcipelés is rejtett magában némi kihívást. És akkor a slusszpoénról még nem is beszéltünk!



2. lépés: A tökéletes fa felállítása

A Vakáció-filmek Griswold családja, élén a Chevy Chase alakította családfővel, Clarkkal természetesen a Karácsonyi vakáció című harmadik részben sem hazudtolja meg magát. A férfi egy orbitális méretű fenyőfát néz ki a kis família számára, amit az Agymenők hőseitől eltérően viszonylag könnyen haza is szállítanak – csakhogy amikor sor kerül az összekötözött fa szétbontására, jön ám a meglepetés! (A filmnek van egy másik, karácsonyfa-díszítéssel kapcsolatos poénja is, azt azonban állatbarátoknak nem ajánljuk. A többiek katt ide!)



3. lépés: A tökéletes fa feldíszítése

Amikor a fenyőfát már hazavittük, felállítottuk és még fel is díszítettük, akkor jön csak a még nagyobb kihívás: bizony, az a fránya égősor! A Karácsonyi történetben a talán túlzottan is magabiztos családfő sem veszi könnyen a kanyart, és hiába próbál segíteni neki jóindulatú felesége, a saját kárán kell megtanulnia, hogy az elektromosság bizony nem tréfadolog.



4. lépés: A csúcsdísz felhelyezése

És ha már minden készen áll, és csont nélkül vettük a kiválasztással/kivágással, hazaszállítással, felcipeléssel, felállítással, feldíszítéssel és égősorral való teleaggatással kapcsolatos kihívásokat, még hátra van a csúcsdísz felhelyezése. Kedvenc karácsonyi filmjeinkben és sorozataink karácsonyi epizódjaiban ez általában egy pompás csillag – amit azonban még akkor sem könnyű felrakni, ha épp a Mikulás főmanójának felügyelete alatt nevelkedtünk (ahogy a Mi a manó Will Ferrell által alakított főhőse). Nézzétek csak!



5. lépés: De milyen is az a tökéletes karácsonyfa?

A végére pedig lássunk egy igazán szívmelengető példát arról, hogy a tökéletes karácsonyfa nem biztos, hogy a legsudárabb és legszebb példány az árusnál! A Jóbarátoknak abban az epizódjában, amelyben a küszködő színészként némi keresetkiegészítésre vágyó Joey egy fenyőárusnál helyezkedik el, majd amikor munka közben meglátogatják a barátai, és a jólelkű Phoebe szembesül vele, milyen sors vár a csoffadt, senkinek sem szimpatikus öregebb fákra, a fiú és Monica egészen megható módon lepik meg a lányt.

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.