A karantén szobájában már csütörtök ül, #szórakozzotthon vele!

A csütörtök tobzódik a kultúrában, színház és könyvélmény után estére főleg a vájt fülűeknek kedvez majd online programokkal.

Cirkusz+ LIVE

Április 16. 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

Csopa Ovi- és Sulikaland

Április 16. 11h

Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Az adásokat itt tudjátok követni.

Ciróka Gyerekjóga - online foglalkozás

Április 16. 16h

A #maradjotthon szellemében az óvodai és iskolai helyszíni csoportos órák is elmaradnak. Hogy ne maradjanak a gyerekek játékos mozgás nélkül, ezért hetente egyszer jelentkezik a Ciróka Gyerekjóga online, élő foglalkozással. Mind az ovisok, mind a kisiskolások bátran belevághatnak, könnyen tudják majd követni a félórás jógát, de akár apa vagy anya is beszállhat a mókába. Kalandra fel, vár Jógaország mesés világa! LINK az eseményhez.

Kiss V. Balázs: Tanulj velem bűvészkedni! #maradjotthonchallenge!

Április 16. 17h

Most, hogy otthon vagy, igazán megtanulhatnál bűvészkedni!  17:00-kor ismét jelentkezik Kiss V. Balázs bűvész a saját, és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján, hogy újabb bűvésztrükköt tanítson nektek! Tartsatok vele!

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Négy Évszak / A Falka - "Vizuális színház"

Április 16. 19h

Előadás két részben. 1. rész: Négy évszak - Antonio Vivaldi Négy évszak című műve az előadás alapja, melynek több értelmezése is fellelhető. 2. rész: A falka - A táncjáték témájában eltér ugyan az első felvonástól, mégis együtt szerves egészet alkotnak. Link a közvetítéshez.

Karanténestek 27. - Budapesti Fesztiválzenekar

Április 16. 19.45h

A Budapest Fesztiválzenekar karanténestje itt tekinthető meg.

NTSz On - Bozsik Yvette Társulat: Varázsfuvola

Április 16. 19h

A Varázsfuvolában a mélység, a sötétség, a gonosz erők küzdenek a szépség, a jóság és a bölcsesség eszméjével. A koreográfia a tánc nyelvén eleveníti meg a meseoperát, megtartva annak fő epizódjait. A táncjáték a Varázsfuvola modern színpadi feldolgozása, amely az expresszionizmus és a mai, kortárs tánc stílusát ötvözve mutatja be az opera meséjét, játékosságát, mélységeit és misztikumát. Az elődás itt tekinthető meg.

Vasovski Live karanténkoncert

Április 16. 20.30h

DJ szett hangszerekkel és énekkel, ez a VASOVSKI LIVE! Mr. Vasovski Facebook-oldalán tudjátok majd követni élőben a mixet.

Spirit Színház: Az őslakó

Április 16. 23h

John Oldman történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az  egyetemet. A meglepett kollégák felkeresik az otthonában, hogy nyomást gyakoroljanak rá, adjon magyarázatot a történtekre. Mindenki megdöbben, amikor kiderül, hogy mi a visszavonulás valódi indoka. Oldman professzor ugyanis azt állítja, hogy valójában halhatatlan, és tíz évnél tovább nem tartózkodhat egy helyen anélkül, hogy kiderüljön a titka. A kollégák persze képtelenségnek tartják az egészet, ám sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat. A barátságos összejövetel drámai fordulatot vesz. Közvetítés itt.

Karavan Tabaz (FR) - jaaz/folk/tzigane

Április 16. 20h

„A jelenlegi helyzet lelkileg is nagyon megterhelő az embereknek, és köztudott, hogy a zene gyógyító hatással bír. Ezzel a kezdeményezéssel igyekszünk elviselhetőbbé, jobbá tenni több millió magyar ember életét, valamint közel hozni egymáshoz az alkotókat, az előadókat és a közönséget” – nyilatkozta a Karanténból szól a nóta kezdeményezés életre hívója. A koncert a Karanténból szól a nóta Facebook-oldalán nézhető meg.

Weöres Sándor Színház: Titus Andronicus

Április 16. 18h

Az ókori Rómában játszódó történet Shakespeare egyik korai drámái közé tartozik. Ma már valódi erejét nem a véres jelenetek adják, ahogy Shakespeare korában, hanem a történet hátborzongató kiszámíthatatlansága, a kor ábrázolása, melyben bármi megtörténhet. Az első felvonás: itt érhető el, a második felvonás: itt érhető el.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Április 16. 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link az eseményhez.

Miskolci Nemzeti Színház: Kivilágos Kivirradatig

Április 16. 19h

A Miskolci Nemzeti Színház minden héten egy-egy korábbi évadának előadásfelvételét teszi közzé. Ezen a héten a miskolciak és a kritikusok egyik kedvence, a legendás miskolci előadás, a Kivilágos Kivirradtig látható április 16-án (csütörtökön) 19 órától. Rusznyák Gábor rendezése 2017-ben elnyerte a Színikritikusok díját a legjobb előadás kategóriában. Az előadásfelvétel a Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldalán tekinthető meg egészen vasárnap este 10 óráig.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Tabuk nélkül. 3 | Beszélgessünk az öngyilkosságról

Április 16. 18h

A Tabuk nélkül sorozat harmadik eseményén az öngyilkosságról fognak beszélni, különösen kitérve arra, hogy a járvány veszélyei, a bezártság és válság hogyan erősíti fel a kockázati tényezőket, rizikófaktorokat. A beszélgetést az Auróra Facebook-csatornáján közvetítik.

A Szent Háromság

Április 16. 19h

A család mágiája - Csórics Balázs online önálló-estje. A dualitás gyermekei vagyunk. 
Két alapErő, két alapElem épít fel minket bármilyen testbe is szülessünk. Az előadás megtekinthető Csórics Balázs Facebook-oldalán.

Free Bossa From The Quaranteen bossa nova

Április 16. 19h

„A jelenlegi helyzet lelkileg is nagyon megterhelő az embereknek, és köztudott, hogy a zene gyógyító hatással bír. Ezzel a kezdeményezéssel igyekszünk elviselhetőbbé, jobbá tenni több millió magyar ember életét, valamint közel hozni egymáshoz az alkotókat, az előadókat és a közönséget” – nyilatkozta a Karanténból szól a nóta kezdeményezés életre hívója. Link az eseményhez.

Robert Schumann: a-moll zongoraverseny, op. 54

Április 16. 20h

Az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként, a nemzetközi összefogásnak köszönhetően a Müpa Facebook-oldalán Európa egy-egy jelentős koncerttermébe is utazhatnak a látogatók Lisszabontól Hamburgon át Londonig. 

Molnár Gál Péter: Coming out – Könyvbemutató beszélgetés

Április 16. 16h

Molnár Gál Péter Coming out című könyvéről, a Tények és Tanúk sorozat új kötetéről László Ferenc kritikus és Szegő János, a Magvető szerkesztője beszélget 2020. április 16-án itt, a Líra Könyv Facebook oldalán.

Telekom Electronic Beats: SzpottoljOtthon

Április 16. 18h

"A Telekom Electronic Beats csapata tisztában van azzal, hogy ebben a helyzetben az otthon maradás a legjobb döntés. Ugyanakkor nekünk különösen szívügyünk az az ügyes és virágzó zenei közösség Budapesten, amelyikről rendszerint írunk, akikkel bulikat csinálunk, akikről azt szeretnénk látni, hogy prosperálnak és sikeressé válnak, és akikkel közösen szeretnénk elvinni az inspiráló hazai zenei aktivitások hírét minél messzebbre - és akik most sokan mások mellett is segítségre szorulnak." Az esemény itt nézhető meg.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Április 16. 20h

"Hello, yank vagyok. Mint sokan mások, én is keresem, hogy ebben az új helyzetben, hogy lehetnék hasznára a közösségnek. Így március közepén egy hirtelen ötlettől vezérelve átrendeztem a nappalit, hogy élőben tudjam közvetíteni a Soul Healing Session-öket amiket a jelen helyzetben csak virtuálisan tudunk folytatni. Ennek kellemes mellékhatása, hogy így mindenki hozzájuthat akinek szüksége van rá. 
Minden csütörtökön és vasárnap este 8 órától 60 percben építem egymásra a végtelen textúrákat annak reményében, hogy visszavisz minket fejben oda, ahol nagyobb a csend mint a zaj." Az esemény Facebook-oldala.

Horváth Boldi #maradjotthonchallenge

Április 16. 19h

Folytatódik a #maradjotthonchallenge, amelynek főhőse a Kelemen Kabátban frontembere, Horváth Boldi mesél majd arról, hogyan érinti őt és zenekarát a járványhelyzet, mivel telnek a napjai, és hogy tud-e alkotni a karantén idején. Figyeljétek a Kelemen Kabátban és a Maradj Otthon! fesztivál facebook oldalát és kérdezzetek Bolditól a chaten!

Fenyő Iván #karanténkult

Április 16. 14h

Folytatódik Fenyő Iván felolvasó délutánja, kövessétek Iván és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján, ha tehetitek!