A legjobb arc Hollywoodban - George Clooney

A nők a kinézetéért, a férfiak pedig stílusáért imádják mai sztárunkat, akivel igazán pazarul bánt a természet. A kiváló külső mellé észt és humort is ajándékozott neki.

George Timothy Clooney 1961-ben látta meg a napvilágot az amerikai Kentucky-ban. Apja a helyi televíziós társaságnál volt talkshow-műsorvezető, így már hamar megismerkedett a kamerával. Érettségi után egyetemre ment, de a színészet kedvéért otthagyta az iskolát. Közben dolgozott dohányföldeken, árult női cipőt, majd Hollywoodban élő nagynénjéhez költözött, és itt kezdett el castingokra járni, reklámokban szerepelni. Hamar felfedezték, egy tucatnyi sorozatban játszott, köztük a Rosseanne szériában, de a világsikert a Vészhelyzet hozta meg számára, ahol Dr. Doug Ross szerepében hamar a nézők kedvence lett. Számos Emmy és Golden Globe díjra is nevezték, és Clooney öt szezonon át játszotta a jóképű orvost, majd 1999-ben megvált a szerepétől.


Persze miért is játszott volna tovább sorozatokban, mikor már nagy sztár volt. Tarantino és Rodriguez hívására elvállata az Alkonyattól pirkadatig egyik főszerepét, ami igencsak jót tett a karrierjének, mert egy évre rá, már Batmanként repkedett Gotham City felett. Mondjuk sok köszönet nem volt benne, és meg is kapta érte a legrosszabb párosnak járó Arany Málna díjat. Majd érkezett a sikeres Peacemaker, amiben Nicole Kidman partnere volt és a még sikeresebb Mint a kámfor, a gyönyörű Jennifer Lopezzel.


Sorban jöttek a filmjei, de legnagyobb sikerét 2001-ben az Ocean’s Eleven - Tripla vagy semmi című filmjével érte el, amely egy 1960-as film remake-je parádés szereposztással. Steven Soderbergh rendező Clooney-ra építette az egész filmet, majd köré gyűjtötte a sztárcsapatot. A film olyan népszerű lett, hogy máig még két folytatást készítettek belőle.


Clooney rendezőként is jelentős sikereket könyvelhet el. 2002-ben leforgatta az Egy veszedelmes elme vallomásai című filmet, amit Berlinben Arany Medvére jelöltek, majd következett a Good Night, and Good Luck, ami már Golden Globe és Oscar jelöléseket is hozott. Oscart mégsem ezekért, hanem a Szirianában nyújtott alakításáért kapott.

Érdekességek a sztár életéből:

A Sziriana szerepért több, mint 15 kilót hízott egy hónap alatt, de a gerince nem bírta a súlyt és porckorong sérülést szenvedett.


A nyolcvanas években John Travolta jelenlegi feleségével, Kelly Prestonnal járt és vettek egy törpemalacot, amit Clooney annyira szeretett, hogy rendszeresen mutatkozott vele az utcán, és együtt is aludt vele.


’91-ben mindenáron meg akarta kaparintani Brad Pitt szerepét a Thelma és Louise-ban. Pitt egyébként az egyik legjobb barátja Matt Demonnal egyetemben.


A Sivatagi cápák forgatásán összeverekedett David O. Russel rendezővel, mert az durván bánt a statisztákkal. Mindig is kiállt az emberi jogokért, már évek óta részt vesz Afrikába irányuló humanitárius missziókban, 2008-től pedig az ENSZ békenagykövete.


Clooney rajong a South Park-ért, többször kölcsönözte hangját karaktereknek.


De még egy ilyen tökéletes fickónak se jöhetett össze minden, mert bár szeret énekelni, csak éppen nem tud. Az Ó, testvér, merre visz az utad? című film általa énekelt részeit, újra kellett énekeltetni mással.


Sokáig megrögzött agglegény hírében állt, de aztán rátalált a szerelem, és 2014-ben feleségül vett egy brit-libanoni származású ügyvédnőt, romba döntve ezzel nők millióinak álmait.

A magyar rajongók ma este 18:25-től a Viasat3 csatornán láthatják Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét című filmjét.