A legjobb gyerekfilmek a szünidőre

A téli szünidő mostanság és régen is a tévézésről szólt. Hiszen hacsak nincs nagy hó, márpedig ritkán van, és most sincs, nem igazán kívánkozik ki az ember a szabadba. De ha már a távkapcsolóért nyúlunk, akkor nézzünk jófajta gyerekfilmeket, és ne gagyit.


Süsü: az M2 most kezdi ismételni ezt a legendás klasszikust. A Süsü a Top 5 legjobb magyar mese között fixen helyet foglalt, ez pedig köszönhető a kitűnő alkotógárdának, például Csukás István írónak. Utazzunk vissza gyerekkorunkba ezzel a mesével, vagy mutassuk meg gyerekeinknek.

Szuperzsaru: nem igazán gyerekfilmnek készült, de a gyerekek is marhára élvezik. Terence Hill Bud Spencer nélkül is megállja a helyét, a bunyók szokás szerint inkább viccesek, mint durvák, és jó néhány emlékezetes poént köszönhetünk ennek a vígjátéknak is, mint például az óriási rágógumin utazást, vagy a hallal beszélgetést a víz alatt. 

Hős6os: szuper animációs film abból a fajtából, amit felnőttek és gyerekek is egyaránt élveznek. A sztori egy bandányi zseni körül forog, akik azon kívül, hogy mindenféle eszement találmányokon dolgoznak, természetesen még csavaros kalandokba is keverednek. És ha úgy adódik, még a világot is megmentik, de legalább a saját városukat.

Gyerekrablás a Palánk utcában: jófajta retró ifjúsági film. Maga az alapsztori kicsit szomorú, hiszen elvált szüleit próbálja meg újra összeboronálni egy kissrác. De a teljes mozi mégis vidám, tele poénokkal, és persze olyan remek színészekkel, mint Koltai Róbert, Szirtes Ádám, Bánsági Ildikó, Tábori Nóra, Rajhona Ádám, Székhelyi József.  

Muppets, a film: vannak olyan szívtelen üzletemberek, akik még a Muppets Színházat is képesek lennének eladni. Csakhogy néhány rajongó ezt nem hagyja, és megpróbálja összetrombitálni a nagy társulatot Brekivel, Topi Macival, Miss Röfivel és a többiekkel, hogy minden idők egyik legnagyobb jótékonysági akciójával szerezzék vissza a színházat.