A legjobb karácsonyi hangulatú filmek a tévében a héten

A karácsonyi ünnepek napjait valahogy úgy képzeli az ember, hogy odakint nagy pelyhekben esik a hó, idebent ropog a kandalló és forralt bor illata száll, miközben a tévében jobbnál jobb, ünnephez illő műsorok mennek. Nos, ez utóbbi megoldható, csak alaposan ki kell szemezgetni a néznivalót. De a PORT.hu segít!

Fehér karácsony: már csak a címe miatt is felfigyel az ember. Ezt a mozit azoknak ajánljuk, akik szeretik a 40-es 50-es évek amerikai zenés, táncos filmjeinek hangulatát, sztepptánccal, szvinges-jazz-es dalokkal, Bing Crosby-val, gyönyörű táncos lányokkal. 

Igazából szerelem: ízig vérig karácsonyi film, de megjegyzendő, hogy nem a családi fajtából, hiszen becsúszik egy-két softos ágyjelenet. Itt minden a szerelemről szól, és mindenki megtalálja a neki rendelt párt, és a neki rendelt karácsonyi ajándékot. A stáblista pedig impozáns: Hugh Grant, Colin Firth, Laura Linney, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Keira Knightley, Andrew Lincoln és még sokan mások.

A mikulás karácsonya: ha az előbbi film elé nem is, de ez elé nyugodtan leültethetjük a gyerekeket is. A mikulás karácsonya egy nagyon szép rajzfilm, amely a kelta mondavilág rejtélyes erdőibe repít minket vissza, ahol tündérek, koboldok, törpék élnek. És hogy mi köze az egésznek a Mikuláshoz? Tessék megnézni, majd kiderül!

Arthur tökéletes karácsonya: az állatok országában is karácsony van. Ez a nyugis, kedves rajzfilm arra tanít minket, akkor lesz ez a legtökéletesebb nap, ha nem akarunk görcsösen azon igyekezni, hogy ez legyen a legtökéletesebb nap. Van benne valami...

Karácsonyi vakáció: a Chevy Chase-féle Vakáció-sorozat karácsonyi kiadása, avagy agyamenték ünnepelnek. Ezt a filmet azoknak ajánljuk, akik szeretik a 80-as évek vígjátékainak néhol kicsit infantilis humorát. A maga kategóriájában ez az élvezetes darabok közé tartozik. És persze retrózásnak sem utolsó.

Poirot karácsonya: alapszabály, hogy Poirot-val ne karácsonyozzunk. Hiszen garantáltan felbukkan egy hulla, és az ünnepeket rafinált gyilkosok hajkurászásval kell tölteni.

Jégvarázs: a Jégkirálynő modernizált változatát ne a szeretet erejéről szóló végső tanulság miatt nézzük meg, hanem a káprázatos animáció miatt. Igazi színvarázs, és persze a gyerekeknek is óriási élmény!

Raktár-háborúk - Karácsonyi különszám: hogy még véletlenül se maradjunk reality nélkül karácsonykor sem. A licitáló ószeresek bandája ezúttal nem vásárol, hanem adakozik, persze az őrületbe hajló licitálás és versengés most sem marad el, hiszen egy kereskedő ilyenkor sem tud kibújni a bőréből.

Zálogcsillagok – Nagyon-vegasi karácsony: ez az epizód nemcsak azért különleges, mert ünnepi különkiadásról van szó, hanem azért is, mert három reality, a Zálogcsillagok, az Autók grófja és az Amerikai restaurálás stábja ünnepel közösen egy fergeteges grillparty-n.