A legjobb romantikus filmek Valentin napra

Ha akarjuk, ha nem, hazánkban is visszavonhatatlanul meghonosodott a Valentin nap, aminek a Bálintok örülnek legkevésbé. Viszont tombolnak az érzelmek, a várost szerelmespár hordák lepik el, a közösségi oldalak hírfolyamát beborítják a szívecskék és a rózsaszín köszöntők, így nem marad más hátra, mint, hogy a cikkíró is behódoljon eme nemes ünnepnek, és górcső alá vegye a Valentin napi filmkínálatot.

Az RTL Klubbon nyolc előtt tíz perccel láthatjuk a Tom Hanks és Julia Roberts főszereplésével készült Larry Crowne - Tanuljunk szerelmet című romantikus vígjátékot. A film érdekessége, hogy Tom Hanks nem csak a főszerepet játssza, hanem írta és rendezte is azt.


A TV2 se akart lemaradni, így ők a Páros mellékhatás vígjátékot vetítik, amiben Jason Bateman, Kristen Bell és Vince Vaughn alakítják a főbb szerepeket. Négy páros utazik egy trópusi szigetre, hogy rendbe tegyék a házasságukat. Az édeni örömök hajszolása közben rájönnek, hogy ez nem is egyszerű feladat.


A Viasat 3 a mai napon Woody Allen filmjére szavazott. A Vicky Cristina Barcelona három csodálatos nőt is felvonultat: Rebecca Hall, Scarlett Johansson és Penélope Cruz alakítja a főbb szerepeket, míg Javier Bardem egy sármos festőt kelt életre.


A Duna tv is romantikus filmben gondolkodott, bár itt inkább az ízek szerelmesei viszik a prímet. Az élet ízei, egy hamísítatlan dél-francia kisvárosba repít bennünket, ahol Madam Mallory a Michelin csillagos éttermét vezeti. De egy indiai család, vállalkozásával megtörni igyekszik a hegemóniát, ami először konfliktusokhoz, majd barátsághoz vezet.


A FEM3 csatorna úgy döntött, hogy náluk ma este a hazai romantikus filmek játsszák a főszerepet, így este hattól a 9 és ½ randival kezdenek. A Fenyő Iván és Kovács Patrícia főszereplésével készült komédiában, egy népszerű író randizni kezd, hogy a nőkről szóló könyvéhez anyagot gyűjtsön.

Közvetlenül ezután vetítik a 2007-ben készült S.O.S. szerelem! című filmet, Csányi Sándor, Ullmann Mónika és Fenyő Iván főszereplésével. Egy társkereső-ügynökség munkatársai reménytelenül szerelmesek lesznek Veronikába, a bájos óvónőbe, akit egy fura tervvel akarnak meghódítani.

Ezt követi az előző film kvázi folytatása, a 2011-ben készült S.O.S. Love - Az egymillió dolláros megbízás, Hujber Ferenc, Árpa Attila, Daryl Hannah és Billy Zane főszereplésével.

Minden kedves olvasónknak Boldog Valentin Napot kívánunk!